ΜΠΑΣΚΕΤ

Συζητήσεις για σύνδεση της EuroLeague με το Champions League

Συζητήσεις για σύνδεση της EuroLeague με το Champions League
Τζόρντι Μπερτομέου

Η EuroLeague και η FIBA κάθισαν εκ νέου στο τραπέζι, με κύριο θέμα συζήτησης τη σύνδεση των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Σε διαρκείς διαβουλεύσεις βρίσκονται εσχάτως η FIBA με την EuroLeague, προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση συνύπαρξης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, για τα επόμενα χρόνια. Οι επαφές των δύο πλευρών γίνονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, με κύριο θέμα συζήτησης την πιθανότητα σύνδεσης του Basketball Champions League με την EuroLeague.

Αυτό που έχει διαρρεύσει από τις συζητήσεις είναι ότι η παγκόσμια ομοσπονδία έχει προτείνει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην EuroLeague της ομάδας που θα κατακτήσει τον τίτλο στο Basketball Champions League, από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αν κι εφόσον, φυσικά, αποφασιστεί η διεύρυνση της EuroLeague με 18 ή 20 ομάδες, σενάριο που φαντάζει κάτι παραπάνω από πιθανό τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Από την πλευρά της, η FIBA δεν έχει σταματήσει τις επαφές της με υποψήφιους χορηγούς, παρατηρώντας το ιδιαίτερα ζωηρό ενδιαφέρον αυτών για το Basketball Champions League και τη δυνατότητα διαφήμισής τους μέσω αυτού. Είναι σαφές μάλιστα πως σε περίπτωση που η EuroLeague και η FIBA δώσουν τα χέρια με σκοπό τη σύνδεση των δύο διοργανώσεων, το χορηγικό ενδιαφέρον θα "απογειωθεί" ακόμη περισσότερο.

Πέραν των παραπάνω, ως εναλλακτικό σενάριο έχει πέσει στο τραπέζι αυτό σύμφωνα με το οποίο μπορεί να υπάρξει αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα κατακτήσουν το EuroCup και το Basketball Champions League, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο, εν τέλει, για την EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ