ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνεχίζει στην κορυφή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Συνεχίζει στην κορυφή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Αν και έχασε μια διαφορά 13 πόντων στην τέταρτη περίοδο, η ΤΣΣΚΑ λύγισε την αντίσταση της Εφές (80-77) για να παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης της EuroLeague.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Ο Μίλος Τεόντοσιτς έμεινε ξανά εκτός αγώνα. Η ΤΣΣΚΑ είχε "επικίνδυνη" αποστολή απέναντι στην τρομερά αθλητική Εφές, όμως στο τέλος της βραδιάς πήρε έστω και δύσκολα τη νίκη (80-77) για να παραμείνει στην κορυφή της EuroLeague με ρεκόρ 15-5. Οι Μοσχοβίτες είχαν πλουραλισμό, η Εφές είχε τον Τομάς Ερτέλ σε τρομερή κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε στο φινάλε να "κλέψει" και το παιχνίδι με αποτέλεσμα να χάσει κι άλλο έδαφος στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα της διοργάνωσης.

O MVP

Ο Κάιλ Χάινς. Δεν ήταν μόνο οι 13 πόντοι που πέτυχε, δεν ήταν μόνο τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε και οι 3 ασίστ που έδωσε. Ήταν η τρομερή του ενέργεια και η αποφασιστικότητά του στα 24 λεπτά που αγωνίστηκε, που του δίνουν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη. Είχε φυσικά και την μεγαλύτερη αξιολόγηση με 21 μονάδες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Μάλλον το stat-line του Ερτέλ, που με... one man show στο φινάλε λίγο έλειψε να κερδίσει μόνος του την ΤΣΣΚΑ. 24 πόντοι με 6/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, αλλά και 5 κερδισμένα φάουλ έγραψε το κοντέρ του Γάλλο πλέι μέικερ στα 29 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στη διαφορά που είχε "χτίσει" η ΤΣΣΚΑ μέχρι την έναρξη της τέταρτης περιόδου. Το +13 ήταν μια καλή "κάβα", η οποία ουσιαστικά κράτησε τους Μοσχοβίτες όρθιους μέχρι το τέλος, παρά το ξέσπασμα του Ερτέλ. Ο Ιτούδης είχε περισσότερες λύσεις από τον Περάσοβιτς, με τους Ντε Κολό, Χάινς, Χίγκινς, Τζάκσον, αλλά και τους Κουλάγκιν - Κουρμπανόφ να βάζουν ο κάθε ένας το δικό τους λιθαράκι για την 15η νίκη σε 20 αγώνες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με δυο τρίποντα του Κουρμπανόφ, η ΤΣΣΚΑ βρέθηκε νωρίς νωρίς στο +7 (15-8). Ήταν το πέμπτο λεπτό, όταν η Εφές ξεκίνησε την αντεπίθεσή της. Με ένα επί μέρους 2-12 πέρασε μπροστά και το 25-24 της πρώτης περιόδου μας προετοίμαζε για μεγάλη μάχη. Οι δυο ομάδες κατάλαβαν ότι έπρεπε να δώσουν περισσότερη σημασία στην άμυνα, έμειναν κοντά στο σκορ, μέχρι οι γηπεδούχοι να "χτίσουν" μια μικρή διαφορά επτά πόντων στο ημίχρονο (42-35). Ο Κόρι Χίγκινς με 9 και ο Τάιλερ Χάνικατ με 10 ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα.

Με τον Ντε Κολό να κάνει καλή δουλειά στο τρίτο δεκάλεπτο και τους Χάινς - Κουλάγκιν να ακολουθούν, η ΤΣΣΚΑ έδωσε τον ρυθμό που ήθελε στο παιχνίδι. Στο φινάλε της περιόδου βρέθηκε στο -13 (65-52) και έβαλε την Εφές στα σχοινιά. Μια Εφές που έχει ταλέντο, αλλά στη Μόσχα είχε και τον Τομάς Ερτέλ σε τρομερή κατάσταση. Οι Τούρκοι μείωσαν μέχρι τους τέσσερις (79-75) με τρίποντο του στα 39 δευτερόλεπτα, με τον Γάλλο να βάζει κι άλλο καλάθι για το 79-77! Ο Τζάκσον έβαλε μία βολή για το 80-77 και η Εφές δεν κατάφερε στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που έμεναν να εκτελέσει υπό καλές προϋποθέσεις.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 42-35, 64-52, 80-77

Το στατιστικό της αναμέτρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ