ΜΠΑΣΚΕΤ

Συμφώνησε ο Μπαρτζώκας με Λοκομοτίβ

Συμφώνησε ο Μπαρτζώκας με Λοκομοτίβ

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επιστρέφει στην Euroleague (μέσω Wild Card) με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην άκρη του πάγκου αφού ο 50χρονος πρώην κόουτς του Ολυμπιακού ήλθε σε συμφωνία με τους Ρώσους.

Στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα εμπιστεύεται η Λοκομοτιβ Κουμπαν την πίστη της για μια ευρωπαϊκή πορεία αντάξια των προσδοκιών της.

Η εξασφάλιση της wild card για συμμετοχή στην Euroleague άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας με τον πρώτο και μοναδικό Έλληνα τεχνικό που έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, καθοδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του "back-2-back", το 2013 στο Λονδίνο.

Ο 50χρονος τεχνικός, ο οποίος , στο μεταξύ, είχε απορρίψει όλες τις προτάσεις που του είχαν γίνει στα μέσα της σεζόν, γιατί είχε εκφράσει την επιθυμία να εργαστεί σε ομάδα κορυφαίου επιπέδου και μάλιστα από την αρχή της σεζόν, ήταν επιλογή του προέδρου Αντρέι Βετίσεφ.Ο ισχυρός ανδρας της "Λόκο" επικοινώνησε μαζί του αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εξασφάλιση της wild card και αντάλλαξαν απόψεις.

Τον επέλεξε , όχι μόνο λόγω του θριάμβου στο Λονδίνο, αλλά συνυπολογίζοντας ότι τις τρεις χρονιές που έχει κοουτσάρει στην Euroleague είχε μόνο επιτυχίες, ξεκινώντας από τον άθλο του Αμαρουσίου , την περίοδο 2009-10, τότε που με το χαμηλότερο μπάτζετ όλων των εποχών ξεκίνησε από τα προκριματικά και όχι μόνο προκρίθηκε στο ΤΟΡ16 αλλά νίκησε τον τότε πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό και για ένα σουτ δεν πέρασε στα playoffs.

Επίσης, έλαβε σοβαρά υπ' όψιν του το γεγονός ότι αυτός ήταν που επέλεξε τους παίκτες και ουσιαστικά δημιούργησε τον φετινό Ολυμπιακό που έφτασε στον τελικό του Final Four της Μαδρίτης.

Η συμφωνία των δυο πλευρών έκλεισε την Παρασκευή και απομένει η υπογραφή διετούς συμβολαίου μαζί με την ανακοίνωση. Θυμίζουμε ότι η Κουμπάν είναι η ομάδα η οποία έπεισε τον Νικ Καλάθη να φύγει από τον Παναθηναϊκό, πριν παίξει στο ΝΒΑ.

Πλέον η ελληνική παροικία στο εξωτερικό και ειδικά στην Ρωσία μεγαλώνει και επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι στο μπασκετ όλη η Ευρώπη σέβεται και εκτιμά την τεχνογνωσία και την ποιότητα του ελληνκού μπάσκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ