ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον τελικό η Άλμπα Βερολίνου, 91-88 την Λούντβιχσμπουργκ

Στον τελικό η Άλμπα Βερολίνου, 91-88 την Λούντβιχσμπουργκ
RAINER JENSEN/DPA VIA AP

Η Άλμπα Βερολίνου νίκησε με 91-88 την Λούντβιχσμπουργκ, προκρίθηκε στον τελικό του γερμανικού πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει τον τίτλο αλλά και το εισιτήριο για την EuroLeague της νέας σεζόν.

Η Άλμπα Βερολίνου επιβλήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά της Λούντβιχσμπουργκ και πήρε... σκουπίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο Σπένσερ Μπάρερφιλντ σημείωσε 19 πόντους, πήρε 7 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Αΐτο Ρενέσες, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μάριους Γκριγκόνις (16π.).

Οι Ντουέιν Έβανς (18π.) και Κίρον Τζόνσον (11π., 8ασ.) ξεχώρισαν από την πλευρά της Λούντβιχσμπουργκ, η οποία στην τρίτη περίοδο δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων της. Οι γηπεδούχοι κάνοντας επιμέρους σκορ 25-14 ξέφυγαν με 67-57 στο 30' και παρότι οι φιλοξενούμενοί τους αντεπιτέθηκαν στην τέταρτη περίοδο, έμειναν σε θέση οδηγού και πήραν την πρόκριση.

Η Άλμπα Βερολίνου στη σειρά των τελικών θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία εκ των Μπάγερν Μονάχου και Μπάμπεργκ. Οι Βαυαροί προηγούνται με 2-1 στην σειρά και θέλουν άλλη μία νίκη για να προκριθούν, ενώ θυμίζουμε πως η πρωταθλήτρια Γερμανίας θα έχει το δικαίωμα για να αγωνιστεί στην EuroLeague της νέας σεζόν.

Η τελευταία φορά που η Άλμπα προκρίθηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος ήταν το 2014. Το πρωτάθλημα, πάντως, έχει δέκα χρόνια να το κατακτήσει. Η πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα του γερμανικού μπάσκετ κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα από το 1997 έως το 2008.

Δεκάλεπτα: 27-23, 42-43, 67-57, 91-88

Photo credits: Rainer Jensen/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ