ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο ΝΒΑ draft οι Χάρτενσταϊν, Κουλμπόκα και Μασιούλις

Στο ΝΒΑ draft οι Χάρτενσταϊν, Κουλμπόκα και Μασιούλις

Ο Γερμανός Αϊζάια Χάρτενστεϊν και οι Λιθουανοί Αρνόλντας Κουλμπόκα και Γκίτις Μασιούλις έγιναν οι τελευταίοι Ευρωπαίοι που δήλωσαν διαθεσιμότητα στο draft του ΝΒΑ.

Ο Αϊζάια Χάρτενσταϊν ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι δύσκολα θα άφηνε το όνομά του εκτός της διαδικασίας του draft. Όπως φαίνεται, θα έχει και αρκετά μεγάλη Ευρωπαϊκή παρέα στην προσπάθειά του να πάει στο ΝΒΑ.

Ο Γερμανός φόργουορντ/σέντερ της Ζαλγκίρις έκανε αυτό που περίμεναν όλοι και δήλωσε διαθεσιμότητα στο draft. Οι προβλέψεις τον θέλουν να καταλήγει κάπου ανάμεσα στο 15 και το 30 του πρώτου γύρου, έχοντας ήδη "κολλημένη" πάνω του την ταμπέλα του "Νέου Ντιρκ Νοβίτσκι" .

Εκτός από τον Γερμανό, πάντως, διαθεσιμότητα στο draft δήλωσαν και δύο Λιθουανοί. Ο λόγος για τον (συμπαίκτη του Χάρτενσταϊν στην Ζαλγκίρις) Γκίτις Μασιούλις (19 χρονών, 2.06 μέτρα - πάουερ φόργουορντ) και τον Αρνόλντας Κουλμπόκα (19 χρονών, 2.05 μέτρα - σμολ φόργουορντ) της Μπάμπεργκ, ο οποίος αγωνίζεται αυτή την περίοδο δανεικός στην Α2 της Γερμανάις με τη Μπάουναχ.

Οι δύο τελευταίοι πάντως θεωρείται δύσκολο να διατηρήσουν την συμμετοχή τους στο draft αυτή τη στιγμή, αφού θεωρούνται αρκετά άγουροι και στην καλύτερη περίπτωση θα καταλήξουν στον δεύτερο γύρο του draft, συγκεντρώνοντας περισσότερες πιθανότητες να επιλεγούν σε έναν χρόνο.

Παρόλα αυτά, τίποτα δεν αποκλείεται στην περίπτωση τους, με αμφότερους να στηρίζουν την επιλογή τους στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ Εφήβων τον περασμένο Δεκέμβριο στην Σαμψούντα. Εκεί, είχαν οδηγήσει την Λιθουανία μέχρι τον Τελικό της διοργάνωσης, όπου και ηττήθηκαν από την Γαλλία, όντες οι κορυφαίοι παίκτες της ομάδας τους, με τον μεν Κουλμπόκα να ολοκληρώνει την διοργάνωση έχοντας 15.7 πόντους και 6.2 ριμπάουντ μέσο όρο, τον δε Μασιούλις με 15.2 πόντους και 10 ριμπάουντ μέσο όρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ