ΜΠΑΣΚΕΤ

Στα άκρα οι σχέσεις παικτών και ομάδων στο Ισραήλ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ένωση παικτών τους συλλόγους και την λίγκα συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του πρωταθλήματος! Ο αριθμός των ξένων το σημείο τριβής.

Μία ανάσα από την ακύρωση του πρωταθλήματος βρίσκονται στο Ισραήλ. Παίκτες, σύλλογοι και λίγκα περισσότερο διαφωνούν παρά συμφωνούν, με αποτέλεσμα ούτε καν η παρέμβαση του Υπουργού Αθλητισμού της χώρας να μην έχει βοηθήσει να γεφυρωθεί το χάσμα, αφού οι παίκτες εμμένουν στην απόφασή τους για απεργία !

Σημεία τριβής εξακολουθούν να είναι το θέμα του αριθμού των ξένων στο πρωτάθλημα καθώς και ο κανονισμός που υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν όλη την ώρα στο παρκέ τουλάχιστον δύο γηγενείς παίκτες. Κι αν για το δεύτερο σημείο οι ομάδες έκαναν πίσω, προτείνοντας να συνεχίσει να ισχύει ο κανονισμός για έναν χρόνο ακόμα, το γεγονός ότι επιμένουν στην αύξηση των ξένων από τους 4 στους 6 είναι που έχει φέρει τις διαπραγματεύσεις σε αυτό το σημείο.

Η Ένωση παικτών του Ισραήλ τόνισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί αυτή την πρόταση και πως θέλει μία οριστική και μακροχρόνια λύση. Την ίδια στιγμή οι σύλλογοι εξακολουθούν να πιέζουν στο θέμα των ξένων, έχοντας προτείνει μεταξύ άλλων να σταματήσουν οι παίκτες προσωρινά την απεργία για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και κατόπιν να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την 1η Αυγούστου. Οι παίκτες ωστόσο δεν το δέχονται αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδιέξοδο.

Στο μεταξύ, με την 33η και τελευταία αγωνιστική να έχει ήδη ακυρωθεί μία φορά και να είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (24/5) η Λίγκα ανακοίνωσε ήδη το πρόγραμμα των playoffs, τα οποία προβλέπεται να ξεκινήσουν την Κυριακή 27 Μαϊου. Όπως τονίζεται μάλιστα, αν οι παίκτες συνεχίσουν την απεργία και αναβληθεί εκ νέου η 33η αγωνιστική, τότε η Λίγκα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ακυρώσει το πρωτάθλημα!

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, οι τρεις πλευρές έχουν κάτι λιγότερο από 24 ώρες για να βρουν μία λύση, έστω και προσωρινή. Μένει τώρα να φανεί τι θα ακολουθήσει βέβαια, αφού παίκτες, σύλλογοι και λίγκα έχουν... στυλώσει τα πόδια τους και μοιάζουν αμετακίνητες στις απόψεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ