ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαμπόνις: "Νομίζαμε πως η FIBA λέει ανοησίες, αλλά τελικά δεν ήταν έτσι"

Σαμπόνις: "Νομίζαμε πως η FIBA λέει ανοησίες, αλλά τελικά δεν ήταν έτσι"

Ο Αρβίντας Σαμπόνις τόνισε πως αρχικά είχαν την εντύπωση πως η FIBA έλεγε ανοησίες, αλλά ακολούθως στην Ομοσπονδία της Λιθουανίας διαπίστωσαν πως έκαναν λάθος. "Έχουμε κάνει τα πάντα για να προστατεύσουμε την Εθνική μας ομάδας".

O πρόεδρος της λιθουανικής Ομοσπονδίας, και θρυλικός παλαίμαχος μπασκετμπολίστας της χώρας, Αρβίντας Σαμπόνις, τοποθετήθηκε επίσημα για την διαμάχη της FIBA με την Euroleague, αλλά και για τις κινήσεις της παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

O Aρβίντας Σαμπόνις σχολίασε τα εξής: "Αρχικά νομίζαμε πως η FIBA λέει ανοησίες. Αλλά στη συνέχεια καταλάβαμε πως δεν ήταν έτσι. Μπορείτε να καταλάβετε ποια είναι η FIBA; Η Λιθουανία ανήκει εκεί. Είμαστε μέλος της. Άλλες οργανώσεις δεν έχουν νόμους, κανόνες. Δεν δημιουργούν κανόνες. Εάν έχεις κάποια εναλλακτική μπορείς να την παρουσιάσεις.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγνωρίζει τη FIBA. Είμαστε μέλος της. Έχουμε μία εντυπωσιακή πορεία όσον αφορά τους Ολυμπιακούς. Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η λύση στην κατάσταση. Από μεριάς μας, έχουμε κάνει τα πάντα για να προστατεύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Εθνική Ομάδα.

Θα ήθελα η όλη υπόθεση να ήταν πιο δημοκρατική, όπως πρέπει, και η τελική απόφαση να παρθεί σε μία αίθουσα συνεδριάσεων όπου όλη η κοινότητα του Λιθουανικού μπάσκετ θα αποφάσιζε τι να κάνουμε. Δυστυχώς, η FIBA δεν μπορούσε να περιμένει. Έπρεπε να λάβουμε δράση. Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση. Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ρισκάραμε την Ολυμπιακή συμμετοχή. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ