ΜΠΑΣΚΕΤ

Ραντμάνοβιτς: "Φοβάμαι ότι οι χώρες που επενδύουν θα ξεπεράσουν τη Σερβία"

In this photo taken Monday, Dec. 12, 2011, Atlanta Hawks' Vladimir Radmanovic, of Serbia, is interviewed during NBA basketball media day at the team's training facility in Atlanta. (AP Photo/John Amis)
In this photo taken Monday, Dec. 12, 2011, Atlanta Hawks' Vladimir Radmanovic, of Serbia, is interviewed during NBA basketball media day at the team's training facility in Atlanta. (AP Photo/John Amis) AP PHOTO/JOHN AMIS

Ο Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς μίλησε σε σερβική ιστοσελίδα για το Eurobasket, εκφράζοντας την άποψη πως σύντομα οι "όρλοβι" θα δουν λιγότερο (μπασκετικά) αναπτυγμένες χώρες να τους αφήνουν πίσω τους.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να μιλήσει στο Mozzart Sport , είχαμε χάσει τα βήματα του Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς. Ο βετεράνος φόργουορντ επανήλθε στο προσκήνιο ελέω δηλώσεων που έκανε, σύμφωνα με τις οποίες το μέλλον του σερβικού μπάσκετ δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Κάτι που στοιχειοθέτησε εστιάζοντας στο κομμάτι των επενδύσεων που (δεν) γίνονται στη χώρα, εν αντιθέσει με άλλες οι οποίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

" Φοβάμαι ότι σύντομα οι λιγότερο αθλητικά ανεπτυγμένες χώρες, θα ξεπεράσουν τη Σερβία, από την στιγμή που επενδύουν με μεγάλη συνέπεια τα τελευταία χρόνια", είπε ορθά κοφτά ο άλλοτε NBAer, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την δράση από το 2013, με τους Chicago Bulls να αποτελούν τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του. Δεν έμεινε βέβαια εκεί αφού εξήγησε πως το πρόβλημα είναι γενικότερο στην Ευρώπη, μιας και " το άθλημα δεν έχει μεγάλη αποδοχή και προβολή, ούτε καν στη Σερβία, που είναι γενικά πολύ δημοφιλές. Ο κόσμος προτιμάει να δει ποδόσφαιρο, ή -ακόμη χειρότερα- σε περιπτώσεις όπως η Ρωσία, στρέφεται στο χόκεϊ. Κι εγώ ο ίδιος ξεκίνησα πρώτα να παίζω ποδόσφαιρο, πριν στραφώ στο μπάσκετ. Εκεί δεν χρειάζεσαι πολλά, μια μπάλα φτάνει".

Όταν, δε, του ζητήθηκε να κάνει τον απολογισμό της πορείας της Σερβίας στο Eurobasket, απάντησε πως " για πολλούς λόγους, η Σερβία έμεινε χωρίς έξι - εφτά παίκτες, οπότε το ασημένιο μετάλλιο είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τι να πει, δηλαδή, κι η Ισπανία που τερμάτισε τρίτη; Η Σλοβενία ήταν πιο δυνατή από τη Σερβία σε αυτή τη διοργάνωση, είναι απλά τα πράγματα".

Για όσους δεν το θυμούνται, ο Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς ήταν μέλος της Γιουγκοσλαβίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Ινδιανάπολις το 2002.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ