ΜΠΑΣΚΕΤ

Προπονητής στη Λιθουανία έδωσε εντολή για... ήττα και απολύθηκε!

Προπονητής στη Λιθουανία έδωσε εντολή για... ήττα και απολύθηκε!

Η οικειοθελής ήττα της γ' ομάδας της Λιέτουβος Ρίτας στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας έφερε άμεσες εξελίξεις, αφού απολύθηκαν τόσο ο τιμ μάνατζερ όσο και ο προπονητής. Έξαλλος ο Λίνας Κλέιζα (VIDEO).

Το ζευγάρι της γ' ομάδας της Λιέτουβος Ρίτας με την Φορτούνα Αγκάβα ήταν ίσως το πιο ενδιαφέρον της προημιτελικής φάσης στην RKL League, την τρίτη κατηγορία της Λιθουανίας. Η κίνηση του προπονητή των "μικρών" της πρώτης όμως, να ζητήσει... ήττα προκειμένου να έρθει ο αποκλεισμός από τη συνέχεια της διοργάνωσης έφερε τις έντονες αντιδράσεις όλων στη χώρα, μαζί την απόλυση του τιμ μάνατζερ και του προπονητή.

Όπως αποκάλυψαν τα ΜΜΕ της Λιθουανίας, οι δύο άνδρες είναι υπεύθυνοι της μπασκετικής ομάδας του ιδιωτικού σχολείου με το οποίο συνεργάζεται η Λιέτουβος Ρίτας. Επειδή λοιπόν υπήρχαν πολύ σημαντικά παιχνίδια για το σχολικό πρωτάθλημα το επόμενο διάστημα, αποφάσισαν την... ήττα στην RKL League.

Η συγκεκριμένη απόφαση/κίνηση όμως έφερε την έντονη αντίδραση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού συλλόγου, σε τέτοιο βαθμό που η απόλυσή τους ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες. " Δεν είχαμε εικόνα της κατάστασης, ούτε έγινε εν γνώσει μας όλο αυτό", δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο Λίνας Κλέιζα, που είναι ο πρόεδρος των "κοκκινόμαυρων" εδώ και μερικούς μήνες.

Στον λιθουανικό σύλλογο δεν έμειναν βέβαια εκεί, αφού αποφάσισαν να διακόψουν άμεσα τις σχέσεις τους με το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο, αναζητώντας πλέον άλλο για να φοιτήσουν οι νεαροί αθλητές της.

Τις τελευταίες στιγμές του αγώνα, με τους παίκτες της Λιέτουβος Ρίτας Γ' να αφήνουν τους αντιπάλους τους να σκοράρουν στην τελευταία επίθεση προκειμένου να χάσουν, κατέγραψε κάμερα. Οι σκηνές έχουν κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου, με τους άμεσα εμπλεκόμενους να βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, αφού -εκτός όλων των άλλων- ο προπονητής που έδωσε τη συγκεκριμένη οδηγία, Εντβίνας Γιούστα, είναι αυτός που καθοδηγεί την Εθνική Παίδων της "Λιέτουβα" από το περασμένο καλοκαίρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ