ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόκριση, αποθέωση και ξύλο για Ερυθρό Αστέρα

Πρόκριση, αποθέωση και ξύλο για Ερυθρό Αστέρα

Ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε για δεύτερη σερί φορά την Παρτίζαν στα ημιτελικά της Aba Liga και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Δείτε τα αποκλειστικά videos του Sport24.gr από την αποθέωση των "ερυθρολεύκων", αλλά και τα μπουκέτα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς.

Το "διπλό" της Παρτίζαν στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα την περασμένη Τετάρτη αποδείχθηκε πολύ λίγο, για την ομάδα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς. Οι "μελανόλευκοι" μπορεί να ισοφάρισαν την ημιτελική σειρά της Aba Liga (1-1) χάρη στην τάπα του Νίκολα Μιλουτίνοφ , αλλά όσα ακολούθησαν έφεραν την αποθέωση των απέναντι.

Ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε δύο φορές στη "Hala Pionir" (95-85 και 81-73), με τη δεύτερη και αποδεικνύεται και φαρμακερή, αφού έφερε την πρόκριση στους τελικούς. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Μπουντούτσνοστ - Τσεντέβιτα (σ.σ.: η σειρά βρίσκεται στο 2-2, με το πέμπτο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Τετάρτη).

Οι "ερυθρόλευκοι" αποθεώθηκαν από τον κόσμο της ομάδας, κατά την επιστροφή της αποστολή στη βάση της, με το Sport24.gr να έχει αποκλειστικά videos από την υποδοχή που επιφύλασσαν περίπου τετρακόσιοι "delije" στους παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς.

"Μπουκέτα" Βουγιόσεβιτς - Πάβλοβιτς

Η ένταση των αναμετρήσεων των ομάδων είναι μεγάλη και ίσως δεν συγκρίνεται ούτε με αυτή των ελληνικών μονομαχιών του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον, στα μέρη μας δεν έχουμε δει ακόμη τους προπονητές να αναλαμβάνουν δράση σε καυγάδες, όντας οι πρωταγωνιστές. Αυτό όμως συνέβη στο Βελιγράδι, με τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς να ξεσπά στον Μίρκο Πάβλοβιτς.

Ενόσω ο Λούκα Μίτροβιτς μιλούσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας, ο κόουτς της Παρτίζαν "συνελήφθη" να πλακώνεται με τον τιμ μάνατζερ του Ερυθρού Αστέρα.

Έπαιξαν και μπάσκετ

Πέραν όλων αυτών, υπήρχε και αγώνας στη "Hala Pionir", με τον Ερυθρό Αστέρα να επικρατεί με 81-73. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μάρκους Ουίλιαμς (19 πόντοι) και Τσαρλς Τζένκινς (19 πόντοι), μες τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να προσθέτει ακόμη ένα νταμπλ νταμπλ στο βιογραφικό του, αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 12 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από την άλλη, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Έντο Μούριτς (25 πόντοι) και η απόδοση του Νίκολα Μιλουτίνοφ (13 πόντοι) δεν ήταν αρκετά για την ομάδα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, που θα μείνει εκτός Euroleague για μία ακόμη χρονιά.

" Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι που δεν θα επιστρέψουμε στην Euroleague. Μακάρι να παίζαμε περισσότερα παιχνίδια μπροστά στους οπαδούς μας, που είναι οι καλύτεροι στον κόσμο", σχολίασε ο Μίλαν Μάτσβαν, την ώρα που ο Μάρκους Ουίλιαμς ξεκαθάρισε πως " ήμασταν καλύτεροι στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια. Έδωσα τα πάντα στο παρκέ, όπως όλοι οι συμπαίκτες μου σε αυτή τη σειρά. Για να παίξεις στην Euroleague, πρέπει να κάνεις τα πάντα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ