ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας ο Βράνκοβιτς

Πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας ο Βράνκοβιτς

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς είναι από την Κυριακή (20/11) ο νέος πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας, διαδεχόμενος τον Ίβαν Σούκερ. Χρέη ειδικού συμβούλου θα εκτελεί ο Ντίνο Ράτζα.

Αλλαγή σκυτάλης υπήρξε στην κροατική ομοσπονδία. Είδηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι αδιάφορη, υπό άλλες συνθήκες. Από τη στιγμή όμως, που ένας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του Άρη θα καθίσει στον προεδρικό θώκο.

Ο λόγος για τον Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο οποίος πήρε το χρίσμα και θα διαδεχθεί τον Ιβάν Σούκερ. Ο "Στόικο" βρισκόταν τα τελευταία χρόνια κοντά στην εθνική ομάδα της χώρας, έχοντας πάρει μάλιστα θέση στον πάγκο την τελευταία διετία, με σκοπό να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση και να βοηθήσει τον Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς. Όπως κι έγινε, αφού η "χρβάτσκα" έφτασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στερώντας τη συμμετοχή από την Ιταλία, που διοργάνωσε έναν από τους τρεις ομίλους του Προολυμπιακού.

Στο πλευρό του θα έχει έναν ακόμη βετεράνο με έντονο ελληνικό παρελθόν, αφού ο Ντίνο Ράτζα θα αναλάβει χρέη ειδικού συμβούλου στην ομοσπονδία, συνεχίζοντας κι αυτός από μέρους του την προσπάθεια για επιστροφή της Κροατίας στη διεκδίκηση μεταλλίων και στη βελτίωση στο κομμάτι της παραγωγής παικτών στη χώρα.

Μετά την ανάδειξή του σε νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς εξήγησε ότι " οι ευθύνες είναι πολλές. Είμαι ενήμερος για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομοσπονδία, αλλά οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για την εθνική ομάδα και τους συλλόγους. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τα εγχώρια πρωταθλήματα και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί με τη FIBA και την ABA Liga. Δεν είναι εύκολη η αποστολή μας, από οικονομικής άποψης, αλλά έχουμε συγκεκριμένο πλάνο γι αυτό το κομμάτι".

Κάπως έτσι, η Κροατία γίνεται η πέμπτη ευρωπαϊκή ομοσπονδία που περνάει στα χέρια ενός αστέρα του πρόσφατου παρελθόντος του παγκοσμίου μπάσκετ. Θυμίζουμε πως είχαν προηγηθεί η Λιθουανία (Άρβιντας Σαμπόνις), η Ρωσία (Αντρέι Κιριλένκο), η Ισπανία (Χόρχε Γκαρμπαχόσα) και η Τουρκία (Χέντο Τούρκογλου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ