ΜΠΑΣΚΕΤ

"Πόλεμος" Ισπανών και Γάλλων για έναν 16χρονο!

"Πόλεμος" Ισπανών και Γάλλων για έναν 16χρονο!

Ο Τομ Ντιγκμπέ δεν έχει κλείσει ακόμα τα 16 του χρόνια και είναι ήδη "μήλον της έριδος" για τις εθνικές ομάδες της Ισπανίας και της Γαλλίας. Γιατί; Επειδή είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη στην ηλικία του.

Ο Τομ Ντιγκμπέ γεννήθηκε στο Αλικάντε τον Σεπτέμβριο του 2001, αλλά ο πατέρας του είναι ο παλιός Γάλλος διεθνής σούτινγκ γκαρντ (και για ένα "φεγγάρι" ΝΒΑερ) Αλέν Ντιγκμπέ. Έχει ισπανική και γαλλική υπηκοότητα. Και κοντεύει να προκαλέσει "πόλεμο" ανάμεσα στις δύο χώρες!

Ο Τομ Ντιγκμπέ θεωρείται αυτή τη στιγμή ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ηλικία του στην Ευρώπη. Παίζοντας στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ο ύψους 1.95 μέτρων γκαρντ έχει καταφέρει ήδη να κάνει μπόλικο θόρυβο. Έχουν φροντίσει για αυτό τα πλούσια αθλητικά του προσόντα - τα οποία προφανώς και οφείλονται στα καλά γονίδια, αφού ο πατέρας του ήταν τρομερός αθλητής - αλλά και η ικανότητά του, αν και αριστερόχειρας, να τελειώνει τις φάσεις καλά και με τα δύο χέρια. Το γεγονός βέβαια ότι είναι τόσο καλός είναι που του έχει δημιουργήσει και πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

Τον νεαρό γκαρντ αυτή τη στιγμή τον θέλουν τόσο οι Ισπανοί όσο και οι Γάλλοι. Και τον πιέζουν να πάρει μία απόφαση, αφού σε περίπου ένα μήνα θα διεξαχθεί στο Μαυροβούνιο το Ευρωμπάσκετ Παίδων. Αποτέλεσμα; Ο Ντιγκμπέ να φέρεται έτοιμος να... μην αγωνιστεί με καμία από τις δύο ομάδες! Όχι, δεν αποφάσισε ότι δεν θα παίξει ποτέ σε κάποια εθνική ομάδα. Απλώς φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει προς όλους ότι δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Ευρωμπάσκετ Παίδων, αφού δεν έχει αποφασίσει ακόμα την φανέλα ποιας εθνικής ομάδας θα φορέσει! Και αυτός είναι ο πιθανότερος λόγος για τον οποίο το όνομά του δεν βρισκόταν στο προσκλητήριο των Γάλλων για την αρχική προεπιλογή! Οι Ισπανοί δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα την δική τους προεπιλογή, ωστόσο κι αυτοί λογικά δεν θα συμπεριλάβουν το όνομά του, εκτός αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή.

Κάπως έτσι, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή θα απουσιάσει από το Ευρωμπάσκετ Παίδων, προς μεγάλη απογοήτευση των σκάουτερ του ΝΒΑ, που πάντως είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν στο EuroCamp του Τρεβίζο πριν μερικές εβδομάδες. Μέχρι τότε, θα πρέπει και αυτοί να συμβιβαστούν με τα VIDEO που κυκλοφορούν με τις καλύτερες στιγμές του. Ιδού λοιπόν γιατί γίνεται τόσος θόρυβος για αυτό τον πιτσιρικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ