ΜΠΑΣΚΕΤ

Πετρούτσι: "Αν κληθούν οι παίκτες της Μιλάνο στην εθνική, πρέπει να έρθουν"

Italian Olympic Committee CONI president Gianni Petrucci meets the media, at the World Alpine Ski Championships in Val d'Isere, France, Thursday, Feb. 12, 2009. (AP Photo/Luca Bruno)
AP Photo/Luca Bruno AP

Ο Πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής, Τζιάνι Πετρούτσι, δήλωσε πως - βάσει κανονισμών - αν οι παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο κληθούν στην εθνική Ιταλίας για τα προκριματικά της FIBA είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το "παρών".

Ο "πόλεμος" ανάμεσα στην FIBA, τις Ομοσπονδίες και τις ομάδες της EuroLeague καλά κρατεί. Αυτός που πήρε τώρα σειρά ήταν ο Πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής, Τζιάνι Πετρούσι, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera ξεκαθάρισε ότι βάσει κανονισμών οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το "παρών" στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ.

Η συγκεκριμένη ατάκα του βέβαια είχε πολύ συγκεκριμένους αποδέκτες: Τους διεθνείς Ιταλούς παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο, οι οποίοι αγωνίζονται στην EuroLeague με την ομάδα τους.

Σε ερώτηση που τέθηκε λοιπόν στον Πετρούτσι σχετικά με τα "παράθυρα" της FIBA και ποιες είναι οι σκέψεις του για τους παίκτες που θα κληθούν, ήταν ξεκάθαρος: " Ο προπονητής μας, Ρομέο Σακέτι, είναι αυτός που θα αποφασίσει ποιοι παίκτες θα κληθούν στην εθνική. Αν ο Σακέτι καλέσει τους παίκτες της Μιλάνο, τότε θα πρέπει να απαντήσουν θετικά". Όταν ρωτήθηκε, δε, αν είναι έτοιμος να ξεκινήσει "πόλεμο" με την Αρμάνι Μιλάνο για το θέμα, ο Πετρούτσι υπεραμύνθηκε της άποψής του, λέγοντας το εξής: " Δεν είναι πόλεμος, αυτοί είναι απλώς οι κανονισμοί. Η ιταλική Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τους κανονισμούς της FIBA. Η EuroLeague είναι μία ιδιωτική Λίγκα, ενώ τα "παράθυρα" της FIBA ως ιδέα δεν είναι λάθος".

Το timing των δηλώσεων του Πετρούτσι βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι. Κι αυτό γιατί τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκαν παρόμοιες τοποθετήσεις από τον Πρόεδρο της ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα , καθώς και από τον Πρόεδρο της γαλλικής Ομοσπονδίας Ζαν Πιέρ Σιουτά , την ίδια στιγμή που η Ζαλγκίρις έγινε η πρώτη ομάδα που ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφήσει τους παίκτες της να αγωνιστούν στα "παράθυρα" της FIBA .

AP Photo/Luca Brun

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ