ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέθανε ο Χένρι Ουίλιαμς

Πέθανε ο Χένρι Ουίλιαμς

Ένας από τους σπουδαιότερους σκόρερ που έχουν αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Χένρι Ουίλιαμς, πέθανε σε ηλικία 47 ετών.

Οι 30αρηδες και 40αρηδες είναι δύσκολο να τον ξεχάσουν. Ο Χένρι Ουίλιαμς, ο "δολοφόνος με την Βίβλο" όπως ήταν γνωστός όταν αγωνιζόταν στα ευρωπαϊκά γήπεδα με την φανέλα της Μπενετόν Τρεβίζο, έφυγε από την ζωή λόγω προβλήματος στο νεφρό. Ήταν μόλις 47 ετών.

Ο Χένρι Ουίλιαμς γεννήθηκε στην Ιντιάνα στις 6 Ιουνίου 1970. Φοίτησε στο Κολέγιο της Σάρλοτ από το 1988 έως και το 1992, ολοκληρώνοντας την πορεία του ως ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του, γεγονός που ισχύει μέχρι σήμερα. Στην Ευρώπη ήρθε το 1993 για χάρη της Βερόνα και... ρίζωσε στη Ιταλία.

Έπειτα από μία διετία στην Βερόνα (1993-1995) υπέγραψε στην Μπενετόν Τρεβίζο, στην οποία αγωνίστηκε από το 1995 έως το 1999, δημιουργώντας ένα σπουδαίο δίδυμο ξένων παρέα με τον Ζέλικο Ρέμπρατσα. Ήταν τότε που κέρδισε το προσωνύμιο "Ο δολοφόνος με την Βίβλο" λόγω της τρομερής επαφής του με το καλάθι σε συνδυασμό με την πίστη του, η οποία τον οδήγησε μετά το τέλος της καριέρας του να γίνει πάστορας.

Πέθανε ο Χένρι Ουίλιαμς

Ο Ουίλιαμς είχε αναδειχθεί MVP του ιταλικού πρωταθλήματος το 1996 και πρωταθλητής Ιταλίας το 1997, ενώ το 1998 οδηγήσε την Μπενετόν - του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς - μέχρι το Final Four, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ στον ημιτελικό.

Μετά την Μπενετόν Τρεβίζο ακολούθησε μία σεζόν στην Βερόνα (2000-2001), ενώ το 2002 έκανε ένα μικρό πέρασμα από την Νάπολι πριν σταματήσει το μπάσκετ σε ηλικία 32 ετών, επιστρέφοντας στην συνέχεια στις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ ο Ουίλιασμς ασχολήθηκε με κτηματομεσιτικά, ενώ από το 2004 ήταν πάστορας, εμπνέοντας κόσμο. Το 2009 ο Ουίλιαμς ανακάλυψε έπειτα από εξέταση ρουτίνας ότι πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και χρειαζόταν να υποβάλλεται διαρκώς σε αιμοκάθαρση περιμένοντας μεταμόσχευση, διαφορετικά θα έχανε την ζωή του. Σχεδόν 9 χρόνια αργότερα έμελλε να χάσει την ζωή του από αυτό το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ