ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέσιτς: "Ο Τζόρτζεβιτς δεν ήταν για τον Παναθηναϊκό"

Πέσιτς: "Ο Τζόρτζεβιτς δεν ήταν για τον Παναθηναϊκό"

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς υπερασπίστηκε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ομάδα για εκείνον, καθώς το περιβάλλον δεν ήταν το κατάλληλο για εκείνον να δουλέψει. "Θα ταιριάξει στην Μπάγερν", σχολίασε.

Ο πολύπειρος Σέρβος προπονητής, Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος έχει οδηγήσει την πατρίδα του στην πρώτη θέση του Ευρωμπάσκετ του 2001, αλλά και του Μουντομπάσκετ το 2002, την τελευταία τετραετία ήταν προπονητής της Μπάγερν Μονάχου.

Φέτος αποχώρησε από την ομάδα, σε ηλικία 66 ετών και η Μπάγερν Μονάχου έχει βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του συμπατριώτη του κόουτς, Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της πατρίδας του, αναφέρθηκε σε εκείνον, κάνοντας και το δικό του σχόλιο για την πορεία που είχε με τον Παναθηναϊκό: "Ανέλαβε τον Παναθηναϊκό μετά από σημαντικές αλλαγές που έγιναν στην ομάδα και ιδιαίτερα τη φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Παρόλα αυτά, κέρδισε το Κύπελλο, αφού προηγουμένως απέκλεισε τον Ολυμπιακό. Αν έμενε μέχρι τέλους θα κέρδιζε πιστεύω το πρωτάθλημα".

Aκολούθως δήλωσε: "Αν έμενε μέχρι τέλους θα κέρδιζε πιστεύω το πρωτάθλημα. Προφανώς όμως, δεν ήταν αυτή η ομάδα για αυτόν, αλλά ούτε και το περιβάλλον ήταν το κατάλληλο για να αναπτύξει την τεράστια προοπτική, τη γνώση και το κίνητρο για αποτελέσματα που έχει ως κόουτς”.

Στην συνέχεια εξήγησε γιατί θα ταίριαζε στην Μπάγερν: "ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε αποτελέσματα από την πρώτη στιγμή. Γι αυτό πιστεύω ότι είναι καλό για τον Σάσα που δεν είναι πια προπονητής του Παναθηναϊκού πια. Η Μπάγερν είναι η κατάλληλη ομάδα για να δείξει την ποιότητα και το επίπεδο του ως προπονητής. Βλέπω στα μάτια του το κίνητρο και την επιθυμία να πετύχει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ