ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέρασε σαν "τρένο" από την Ερτζελία η Μακάμπι

Πέρασε σαν "τρένο" από την Ερτζελία η Μακάμπι

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σάρωσε την Ερτζελία εκτός έδρας και προηγείται με 2-0 στους "8" των ισραηλινών Playoffs. Ισοφάρισε η Μακάμπι Ρισόν τη σειρά με τη Χάποελ Εϊλάτ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπορεί να ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στην τέταρτη θέση, στα Playoffs όμως μάλλον έχει “ξυπνήσει” για τα καλά. Η “ομάδα του λαού” πέρασε σαν τρένο από την Ερτζελία, όπου διέσυρε την τοπική Μπνέι 89-63 και απέχει πια άλλη μία νίκη από την πρόκριση στους “4” του ισραηλινού πρωταθλήματος.

Οι Ντι Σίλι (17 πόντοι), Κουίνσι Μίλερ (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Βίκτορ Ραντ (13 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Μακάμπι, η οποία σούταρε εξαιρετικά στα τρίποντα (14/28), ξέφυγε με 31-12 από το πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε ακόμα και με 33 πόντους (77-44) στο 32'. Στην αντίπερα όχθη, οι Μπράντον Τρις (16 πόντοι) και Τζεφ Έιντριεν (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ξεχώρισαν από πλευράς Ερτζελία.

Καταιγιστική η Μακάμπι Ρισόν

Στον άλλον προημιτελικό της ημέρας η Μακάμπι Ρισόν διέλυσε 97-73 τη Χάποελ Εϊλάτ (2η στην κανονική περίοδο) και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Η περσινή πρωταθλήτρια άνοιξε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους στη δεύτερη περίοδο και έφτασε δια περιπάτου στη νίκη, έχοντας κορυφαίους τους Τσαρλς Τόμας (18 πόντοι), Ιντάν Ζάλμανσον (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Πάτρικ Ρίτσαρντ (14 πόντοι). Οι Τσέιναν Κόλμαν (13 πόντοι), Γουίλ Ντάνιελς (12 πόντοι) και Αφίκ Νισίμ (12 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Χάποελ Εϊλάτ.

Στους άλλους δύο προημιτελικούς η Ναχαρίγια προηγείται με 1-0 της Χάποελ Ιερουσαλήμ (έχοντας κάνει break), ενώ η -πρώτη στην κανονική περίοδο- Χάποελ Χολόν είναι ισόπαλη στη σειρά με τη Μακάμπι Χάιφα (1-1 νίκες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ