ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέκοβιτς: "Το καλύτερο για την Παρτίζαν"

Πέκοβιτς: "Το καλύτερο για την Παρτίζαν"

Η σέρβικη ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να διαγράψει από τα μητρώα της τις ομάδες που θα προτιμήσουν το Eurocup ωστόσο ο Νίκολα Πέκοβιτς ξεκαθάρισε ότι η Παρτίζαν θα πράξει ανάλογα με το συμφέρον της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της σέρβικης ομοσπονδίας συνεδρίασε πρόσφατα στο Βελιγράδι και αποφάσισε να αποβάλει τις ομάδες που θα προτιμήσουν το Eurocup, υπακούοντας έτσι στις υποδείξεις της FIBA.

Νωρίτερα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε ενημερώσει 14 ομοσπονδίες, μεταξύ αυτών και τη σερβική, ότι ότι οι εθνικές ομάδες τους χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις, εφόσον οι σύλλογοι τους προτίμησουν τις διοργανώσεις της Euroleague Basketball και, συγκεκριμένα, το Eurocup.

Έτσι, λοιπόν, οι Σέρβοι ενημέρωσαν ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των ομάδων τους στο Eurocup . Παράλληλα ξεκαθάρισαν πως οποιαδήποτε ομάδα αποφασίσει να παίξει στο Eurocup, θα διαγραφεί αυτόματα από μέλος της KSS (σ.σ. σερβική ομοσπονδία).

Το πρόβλημα αφορά την Παρτίζαν και το ενδεχόμενο συμμετοχής της στο Eurocup. Ο πρόεδρος της ομάδας του Βελιγραδίου, Νίκολα Πέκοβιτς, παραχώρησε συνέντευξη στην Mozzart Sport και αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Παρτίζαν.

"Το Eurocup θα είναι οικονομικά πιο ισχυρό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όμως, όπως πιθανότατα γνωρίζετε, δεν έχουμε λάβει ακόμα επίσημη πρόταση ώστε να συμμετάσχουμε στη νέα διοργάνωση. Η Παρτίζαν τερμάτισε πέμπτη στην Αδριατική Λίγκα, επομένως περιμένουμε τις εξελίξεις. Γνωρίζουμε τον κίνδυνο διαγραφής από τα μητρώα της ομοσπονδίας όμως θέλουμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα μας! Θα πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για τον οργανισμό. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Ευρώπη, αφού δεν συμμετείχαμε φέτος λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η οικονομική κατάσταση στην ομάδα επιβάλει την ευρωπαϊκή συμμετοχή μας όμως θέλουμε να παίξουμε σε μια ποιοτική διοργάνωση" ανέφερε ο Μαυροβούνιος NBAer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ