ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέκοβιτς: "Σπουδαία δουλειά ο Τζόρτζεβιτς"

Πέκοβιτς: "Σπουδαία δουλειά ο Τζόρτζεβιτς"

Ο Νίκολα Πέκοβιτς μίλησε για την πορεία της αποθεραπείας του (παραδέχθηκε ότι δεν ξέρει πότε θα αναρρώσει πλήρως) ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ο Νίκολα Πέκοβιτς υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα του δεξιού ποδιού, στις 9/4, και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η σεζόν, μαζί και η σειρά τραυματισμών που είχε καθ' όλη την αγωνιστική περίοδο.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ της Minnesota επέστρεψε πριν από δυο μήνες στο Βελιγράδι για να δει τον αγώνα της Παρτίζαν με τη Μέταλατς, μολονότι περπατούσε ακόμα με προστατευτική μπότα και πατερίτσες. Πλέον παραδέχεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Bilc ότι δεν ξέρει πότε θα είναι απόλυτα έτοιμος.

"Το μόνο που μπορώ να κάνω αυτή την περίοδο είναι να περιμένω. Πότε θα επιστρέψω ξανά στα παρκέ; Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα! Οι εκτιμήσεις των γιατρών αναφέρουν ότι θα είμαι έτοιμος σε δυο με τρεις μήνες. Κάθε χρόνο εμφανίζεται κι ένα νέο πρόβλημα (σ.σ. το 2014 υποβλήθηκε επίσης σε επέμβαση).

Εν συνεχεία, μίλησε για το... μπαράζ ατυχίας στους Timberwolves. "Πραγματικά, δεν ξέρω τι έχει συμβεί! Οι βασικοί μας αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα μέσα στη χρονιά. Δεν παίξαμε ούτε 10 αγώνες μαζί!".

Η Minnesota επέλεξε στο Νο1 του Draft τον Καρλ Άντονι-Τάουνς. Τι είχε να πει επί του θέματος ο Μαυροβούνιος σέντερ; "Για άλλη μια χρονιά έχουμε το Νο1 του Draft. Είμαστε μια νεανική ομάδα, με παίκτες που βελτιώνονται, εξελίσσονται και είναι πεινασμένοι για επιτυχίες. Είμαστε στη Δυτική Περιφέρεια και χρειαζόμαστε μίνιμουμ 45 νίκες για να παίξουμε στα playoffs".

Το Μαυροβούνιο δεν θα συμμετάσχει στο Eurobasket 2015 όμως ο Νίκολα Πέκοβιτς θα παρακολουθήσει τους αγώνες αφού "υπάρχει και η Σερβία! Έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια και η πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η απόδειξη. Είναι η ίδια ομάδα σε σχέση με πέρσι, με την προσθήκη κάποιων νέων παικτών. Περιμένω να πάει εξίσου καλά. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει κάνει σπουδαία δουλειά, σε αυτόν οφείλεται η «χημεία» της Σερβίας, το ομαδικό πνεύμα και η πορεία της σε διεθνές επίπεδο. Είναι ο λόγος που η Σερβία θα βρίσκεται στην κορυφή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ