ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέκοβιτς: "Ο Βουγιόσεβιτς έπρεπε να φύγει"

Πέκοβιτς: "Ο Βουγιόσεβιτς έπρεπε να φύγει"

Άπαξ κι ανακοινώθηκε η παρουσία του στον προεδρικό θώκο της Παρτίζαν, ο Νίκολα Πέκοβιτς αποφάσισε να αποδεσμεύσει τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς. Πως αιτιολόγησε την απόφασή του, που ήδη προκάλεσε αντιδράσεις στο Βελιγράδι.

Από τη στιγμή που έγινε επίσημο πως ο Νίκολα Πέκοβιτς θα είναι ο νέος πρόεδρος της Παρτίζαν , ήταν σαφές πως το έργο του είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά το οικονομικό (σ.σ.: χρέη 5 εκατομμυρίων ευρώ), αλλά και σε όσα σχετίζονται με τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει.

Η πρώτη ήταν κι η πιο δύσκολη. Είχε να κάνει με την αποχώρηση του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς από τον πάγκο της ομάδας. Ο εμβληματικός προπονητής της Παρτίζαν είδε την πόρτα της εξόδου , με τον Πέταρ Μπόζιτς να είναι αυτός που θα τον διαδεχθεί. Οι αντιδράσεις από το στρατόπεδο των "γκρόμπαρι" (οργανωμένοι φίλοι της ομάδας) ήταν έντονες. Γι αυτό ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έπρεπε να δώσει εξηγήσεις, δημόσια.

" Ο Ντούλε ήταν προπονητής μου. Ξέρει πόσο τον αγαπώ και τον σέβομαι. Είναι ένας άνθρωπος γεμάτος επιτυχίες στην καριέρα του, αφού έχει αφήσει το στίγμα του στον σύλλογο", δήλωσε αρχικά ο "Πέκο", πριν εξηγήσει πως " για πολλά χρόνια η Παρτίζαν ήταν κυρίαρχη, αλλά η περσινή αγωνιστική περίοδος ήταν ταραχώδης και γεμάτη αναταράξεις. Γι αυτό, αναλογιζόμενος το καλό της ομάδας, είδα ότι είναι ανάγκη να γίνει μία νέα αρχή στη θέση του προπονητή. Έπρεπε να ξεκινήσουμε από το "μηδέν". Μαζί με το ΔΣ αποφασίσαμε να μην ανανεώσουμε το συμβόλαιό του".

Επ αυτού είχε να προσθέσει πως " καταλαβαίνω ότι προκάλεσε εντύπωση στους περισσότερους γιατί τον αγαπούσαν. Είμαι βέβαιος πως θα μας αμφισβητήσουν αν τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά", ενώ δεν παρέλειψε να πει κάτι εξίσου σημαντικό. Τι ήταν αυτό;

" Πρέπει να καταλάβουμε το εξής: δεν είμαστε σε θέση να φέρουμε ακριβούς παίκτες. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νεανικό ρόστερ. Είναι μεγάλη ευθύνη αυτή η απόφαση, αλλά πιστεύω πως κάναμε το σωστό", τόνισε ο σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ