ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέκοβιτς: "Δεν έχει αποβληθεί η Παρτίζαν!"

Πέκοβιτς: "Δεν έχει αποβληθεί η Παρτίζαν!"

Η σερβική ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να αποβάλει τις ομάδες που θα επιλέξουν το Eurocup αντί του FIBA Basketball Champions League ενώ ο Νίκολα Πέκοβιτς διευκρίνισε ότι η Παρτίζαν δεν έχει πάρει επίσημη απόφαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της σέρβικης ομοσπονδίας συνεδρίασε χθες (19/4) στο Βελιγράδι και αποφάσισε να αποβάλει τις ομάδες που θα προτιμήσουν το Eurocup, υπακούοντας έτσι στις υποδείξεις της FIBA.

Νωρίτερα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε ενημερώσει 14 ομοσπονδίες, μεταξύ αυτών και τη σερβική, ότι ότι οι εθνικές ομάδες τους χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις, εφόσον οι σύλλογοι τους προτίμησουν τις διοργανώσεις της Euroleague Basketball και, συγκεκριμένα, το Eurocup.

Έτσι, λοιπόν, οι Σέρβοι ενημέρωσαν ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των ομάδων τους στο Eurocup . Παράλληλα ξεκαθάρισαν πως οποιαδήποτε ομάδα αποφασίσει να παίξει στο Eurocup, θα διαγραφεί αυτόματα από μέλος της KSS (σ.σ. σερβική ομοσπονδία).

Το πρόβλημα αφορά την Παρτίζαν και το ενδεχόμενο συμμετοχής της στο Eurocup. Ο πρόεδρος της ομάδας του Βελιγραδίου, Νίκολα Πέκοβιτς, τόνισε σχετικά στην εφημερίδα Zurnal ότι "η Παρτίζαν δεν έχει λάβει ακόμα οποιαδήποτε επίσημη απόφαση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο σύλλογος δεν έχει αποβληθεί! Είναι δύσκολο να πω αυτή τη στιγμή σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα παίξουμε τη νέα σεζόν, αφού δεν έχουμε αποφασίσει. Θα ανακοινώσουμε τις προθέσεις μας μέσα στις επόμενες ημέρες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ