ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρτίζαν καλεί Δημακόπουλο

UC Irvine's Ioannis Dimakopoulos, left, looks to pass under pressure from UC Riverside's Alex Larsson, right, and Secean Johnson during the second half of an NCAA college basketball game at the Big West conference men's tournament Thursday, March 9, 2017, in Anaheim, Calif. UC Irvine won 76-67. (AP Photo/Jae C. Hong)
UC Irvine's Ioannis Dimakopoulos, left, looks to pass under pressure from UC Riverside's Alex Larsson, right, and Secean Johnson during the second half of an NCAA college basketball game at the Big West conference men's tournament Thursday, March 9, 2017, in Anaheim, Calif. UC Irvine won 76-67. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Ο Γιάννης Δημακόπουλος ολοκλήρωσε την καριέρα του στο UC Irvine και αναζητά τον πρώτο επαγγελματικό σταθμό της καριέρας του, με την Παρτίζαν να τον έχει στη λίστα της. Ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να δοκιμαστεί ο 23χρονος σέντερ.

Από την στιγμή που ολοκλήρωσε την τετραετή θητεία του στο NCAA με τη φανέλα του UC Irvine, ο Γιάννης Δημακόπουλος επέστρεψε στην Ευρώπη, αναζητώντας τον πρώτο επαγγελματικό σταθμό της καριέρας του. Ο 23χρονος σέντερ σημείωσε σημαντική πρόοδο στη διάρκεια της θητείας του στους "Anteaters", μετρώντας 10.9 πόντους (με 35% στα τρίποντα), 4.1 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 1 κόψιμο ανά αγώνα την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Πλέον, είναι σε θέση να ψάχνει συμβόλαιο, με την Παρτίζαν να είναι μία από τις ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Η σερβική ομάδα έχει ψηλά στη λίστα της τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, σε σημείο που πρόκειται να ταξιδέψει στο Βελιγράδι την ερχόμενη εβδομάδα για να γνωρίσει τους διοικούντες και τους προπονητές των "μελανόλευκων".

Θα συμμετάσχει μάλιστα για μία εβδομάδα στις προπονήσεις της ομάδας, με σκοπό να πείσει και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Παρτίζαν. Κάτι που εφόσον συμβεί, θα τον βάλει στην ίδια κατηγορία με τον Γιάννη Κουζέλογλου, που επίσης φόρεσε τη φανέλα του ιστορικού σερβικού συλλόγου πριν από τρία χρόνια.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον για την περίπτωση του ύψους έχουν εκφράσει ομάδες από τη Stoiximan.gr Basket League, που αναμένουν τις εξελίξεις στο θέμα του με την Παρτίζαν για να κινηθούν ανάλογα.

AP Photo/Jae C. Hong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ