ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάλι... χειρουργείο για Κλέιζα

Πάλι... χειρουργείο για Κλέιζα

Έχασε όλη την περσινή χρονιά λόγω επέμβασης στο γόνατο, είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει, αλλά δεν τα παρατάει. Ο Λίνας Κλέιζα είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στη δράση, έχοντας ως... παράδειγμα τον Κάρλος Ντελφίνο.

Θα μπορούσε να είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της Ευρώπης, να κατακτά τίτλους και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ, όπου κι αν αγωνιζόταν. Εν τούτοις, ο Λίνας Κλέιζα παλεύει εδώ και ένα χρόνο να αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο, έκανε πέρσι επέμβαση, αλλά αποτέλεσμα... μηδέν. Όπως αναφέρουν λιθουανικά δημοσιεύματα, ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ είχε βάλει ως στόχο να επιστρέψει το καλοκαίρι προκειμένου να συμμετάσχει στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έκανε αποθεραπεία και ενδυνάμωση όλο τον χειμώνα, πέρασε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος από φυσική κατάσταση, αλλά μόλις έφτασε στο "παρά ένα" της επιστροφής του στη δράση, άρχισε να νιώθει ενοχλήσεις. Υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι ο οργανισμός του δεν αποδέχθηκε το μόσχευμα, με αποτέλεσμα να απαιτείται νέα επέμβαση!

Όσο για το διάστημα απουσίας του από τα παρκέ; Άγνωστο! " Δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση αυτή. Ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Είναι πολύ νωρίς ακόμη να πούμε το οτιδήποτε. Ακόμη κι οι γιατροί δεν ξέρουν πόσο καιρό θα πάρει η αποθεραπεία, οπότε καταλαβαίνετε πως δεν έχω σαφείς απαντήσεις να δώσω. Κανείς δεν έχει. Όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελίσσεται η αποθεραπεία μου", εξήγησε ο ίδιος μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του.

Μοιάζει σαφές πάντως ότι το πιο πιθανό σενάριο κάνει λόγο για απουσία του από τη δράση στο σύνολο της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Από του χρόνου πάλι, δηλαδή, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πιθανότητες. Κι αν κάποιοι περιμένουν πως θα κάνει πίσω και θα αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του, κάνουν λάθος. Κι αυτό γιατί χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον Κάρλος Ντελφίνο, που απουσίασε τρία χρόνια από τα παρκέ πριν επιστρέψει με την εθνική ομάδα της Αργεντινής στο Ρίο, είναι αποφασισμένος να κάνει όση υπομονή χρειάζεται έως ότου είναι έτοιμος να ξαναπατήσει παρκέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ