ΜΠΑΣΚΕΤ

Οριστικό το "αντίο" του Νοβίτσκι

Οριστικό το "αντίο" του Νοβίτσκι

Η απουσία της Γερμανίας από το Προ-ολυμπιακό Τουρνουά σηματοδοτεί το οριστικό φινάλε της θητείας του Ντιρκ Νοβίτσκι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Θυμηθείτε το ανεπανάληπτο standing ovation που συνέβη στο Βερολίνο το καλοκαίρι (VIDEO).

Αυτό που απεύχονταν όλοι στη Γερμανία, έγινε! Η ομοσπονδία της χώρας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια wild card για το Προ-ολυμπιακό Τουρνουά του Ιουλίου, με αποτέλεσμα η "νασιοναλμανσάφτ" να παρακολουθήσει τη μεγαλύτερη γιορτή του κόσμου από το... σπίτι της. Το χειρότερο βέβαια δεν ήταν αυτό, αλλά η δεδομένη πλέον αποχώρηση του Ντιρκ Νοβίτσκι από την εθνική ομάδα της χώρας.

Το παιχνίδι με την Ισπανία αποδείχθηκε πως ήταν το τελευταίο της πλούσιας καριέρας του 37χρονου πάουερ φόργουορντ με τη Γερμανία, γράφοντας τον "επίλογο". Οι όποιες ελπίδες επανεμφάνισής του εξανεμίστηκαν από τη στιγμή που η Γερμανία δεν βρισκόταν στις ομάδες που θα συμμετείχαν στο Προ-ολυμπιακό Τουρνουά. " Ίσως δεν ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι ", είχε δηλώσει ο ίδιος ο Ντιρκ Νοβίτσκι μετά το τέλος εκείνης της αναμέτρησης, η οποία συνδυάστηκε με ένα άνευ προηγουμένου standing ovation στο Βερολίνο .

Από τη στιγμή όμως που η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όλα τελείωσαν. Το "αντίο" του Ντιρκ Νοβίτσκι στη Γερμανία ειπώθηκε ουσιαστικά το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου. Στη θητεία του στη "νασιοναλμανσάφτ" κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο σε Eurobasket (2005), συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο (ήταν ο σημαιοφόρος της Γερμανίας στην τελετή έναρξης), ενώ κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2002.

Θυμηθείτε τι ακολούθησε το τελευταίο του παιχνίδι με τη Γερμανία

To standing ovation για τον Dirk Nowitzki

Ισπανοί και Γερμανοί αποχώρησαν από το παρκέ. Ο κόσμος έμεινε όμως στο γήπεδο κι ο Dirk Nowitzki γύρισε για το τελευταίο χειροκρότημα. Ηταν το τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική Γερμανίας. Ανατριχίλα...

Posted by SPORT 24 (www.sport24.gr) on Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ