ΜΠΑΣΚΕΤ

Ομπράντοβιτς: "Σκέφτομαι το ΝΒΑ, αλλά..."

Ομπράντοβιτς: "Σκέφτομαι το ΝΒΑ, αλλά..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με αφορμή την παρουσία του στην προετοιμασία τεσσάρων ομάδων του ΝΒΑ, ο Σάσα Ομπράντοβιτς εξήγησε ότι επιδιώκει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Από τη στιγμή που αποχώρησε από τον πάγκο της Άλμπα Βερολίνου, ο Σάσα Ομπράντοβιτς αναζητά την επόμενη πρόκληση της καριέρας του. Στην τετραετία που κάθισε στον πάγκο της γερμανικής ομάδας τη βοήθησε να μεγαλώσει, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον σταθερή δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Εσχάτως όμως έμεινε... άνεργος, αφού οι διοικούντες τον σύλλογο αποφάσισαν να προβούν σε αλλαγές προσώπων σε ό,τι αφορά τον πάγκο, ευελπιστώντας πως η ομάδα θα επιστρέψει στην κορυφή της Γερμανίας, μετά από οκτώ χρόνια ανομβρίας. Το Κύπελλο βλέπετε δεν τους... φτάνει, παρά το γεγονός ότι μετρούν τρεις κατακτήσεις στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις.

Όπως και να έχει, ο 47χρονος τεχνικός, το όνομα του οποίου ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό πριν την πρόσληψη του Σάσα Τζόρτζεβιτς, είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την προοπτική του ΝΒΑ να παρουσιάζεται πλέον για τον ίδιο. Κι αυτό γιατί θα δει από κοντά την προετοιμασία τεσσάρων ομάδων (Μπρούκλιν, Ατλάντα, Σαν Αντόνιο, Ορλάντο), έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του τη μόνιμη εγκατάσταση στις ΗΠΑ.

" Θέλω να εκμεταλλευτώ κάθε στιγμή που θα μου δοθεί, για να βελτιωθώ ως προπονητής. Γι αυτό κιόλας δεν έχω κλείσει κάπου μέχρι στιγμής, επειδή θέλω να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου μέσα από την παρουσία μου στην προετοιμασία των τεσσάρων αυτών ομάδων", ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως " σύμφωνα με αυτό που έχω στο μυαλό μου, θα γυρίσω από τις ΗΠΑ με σκοπό να βρω ομάδα στην Ευρώπη. Στη διάρκεια της χρονιάς υπήρχαν επαφές με ομάδες από τη Ρωσία και την Ισπανία, αλλά δεν προέκυψε κάποια συμφωνία".

Αυτό που θέλησε να επισημάνει βέβαια ήταν ότι "π ροτεραιότητά μου είναι το ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παραμερίζω το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το κάθε άλλο, είμαι ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ