ΜΠΑΣΚΕΤ

Όλη η EuroLeague στην οθόνη σας

Όλη η EuroLeague στην οθόνη σας

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν είναι πια η μοναδική αήττητη ομάδα της EuroLeague, αφού "λύγισε" στο ντέρμπι με την Παρτίζαν. Δείτε αναλυτικά τι έκαναν οι ομάδες της EuroLeague στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Ούνικς Καζάν - Ρεάλ Μαδρίτης (9/2, 18:00)

Η κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια και τα προβλήματα τραυματισμών αρχίζουν να καταβάλουν την Ούνικς Καζάν, η οποία γνώρισε μια ακόμη ήττα. Αυτή τη φορά στη VTB League. Η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν δεν τα κατάφερε εκτός έδρας απέναντι στην Τσμόκι Μινσκ ( 87-85 ), "λυγίζοντας" στο φινάλε από ένα τρίποντο του Τζάστιν Γκρέι (πρώην των ΠΑΟΚ και Καβάλας). Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε επίδειξη απέναντι στη Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη ( 89-61 ), σκοράροντας κατά ριπάς από την περιφέρεια. Οι Τζέισι Κάρολ και Σέρχιο Γιουλ ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα τους, που διατηρήθηκε στην κορυφή της Liga Endesa.

Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο (9/2, 19:30)

Λίγο έλειψε να υποστεί ήττα - σοκ η Αναντολού Εφές, αλλά γλίτωσε τα χειρότερα απέναντι στην Άνκαρα. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς επιβλήθηκε εκτός έδρας των ουραγών ( 74-72 ), παραμένοντας στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος. Παρά δύο εκατό για την Αρμάνι Μιλάνο κόντρα στη Βαρέζε (98-82), με πέντε παίκτες των "κόκκινων" να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του Ζόραν Ντράγκιτς (19π.).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας (9/2, 20:00)

Την έβδομη σερί νίκη της στη VTB League πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην επιστροφή του Μίλος Τεόντοσιτς (9π., 10ασ.) στη δράση. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έπαιξαν στο ρελαντί απέναντι στην Άβτοντορ ( 95-80 ), με τον Νάντο ντε Κολό (24π., 8ασ.) να είναι απολαυστικός για ένα ακόμη παιχνίδι. Αντίθετα, τέλος στο αήττητο του Ερυθρού Αστέρα μπήκε στην Aba Liga, με την Παρτίζαν σε ρόλο θύτη ( 86-81 ). Οι "ερυθρόλευκοι" υπέκυψαν στο φινάλε, κυρίως λόγω του εκνευρισμού τους, που έφερε δύο τεχνικές ποινές στο τελευταίο λεπτό.

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια (9/2, 21:05)

Η κατάσταση στη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν λέει να διορθωθεί, με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ να υποχρεώνει το σύνολο του Άιναρς Μπαγκάτσκις σε μια ακόμη βαθμολογική απώλεια εντός των συνόρων ( 74-63 ), με τον Αμάρε Στούνταμαϊρ σε ρόλο πρωταγωνιστή για τους νικητές. Το παιχνίδι με την Ανδόρα έκρυβε πολλές παγίδες για την Μπασκόνια, η ομάδα του Σίτο Αλόνσο παρουσιάστηκε όμως έτοιμη για να κάνει τη δουλειά της. Όπως κι έγινε, εξασφαλίζοντας το "διπλό" ( 91-82 ) σε μια από τις πιο σκληρές έδρες της Liga Endesa, τη στιγμή που το δίδυμο των Σέιν Λάρκιν (21π.) και Αντρέα Μπαρνιάνι (21π.) έκανε εξαιρετική δουλειά.

Παναθηναϊκός - Μπάμπεργκ (9/2, 21:15)

Δίχως να ανεβάσει ταχύτητα, ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε τη νίκη απέναντι στον Κόροιβο ( 76-55 ), με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε να ξεχωρίζει κυρίως λόγω της διάθεσης που έδειξε στις δύο πλευρές του παρκέ. Με τον Ντάνιελ Τάις (20π.,12ριμπ.) να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και τους περιφερειακούς της να σκοράρουν ασταμάτητα από τα 6μ75, η Μπάμπεργκ πήρε τη νίκη απέναντι στη Βουρζμπουργκ ( 88-78 ) και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην Μπουντεσλίγκα, έχοντας μόλις μία ήττα.

Νταρουσάφακα - Φενέρμπαχτσε (10/2, 19:00)

Η αγωνιστική καθίζηση συνεχίζεται για την Νταρουσάφακα, η οποία υπέστη την τέταρτη σερί ήττα της (σε όλες τις διοργανώσεις). Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ηττήθηκε στο "σπίτι" της από την Μπάνβιτ ( 76-70 ), τη στιγμή που έχει προκύψει έντονα η πληροφορία στις τουρκικές ιστοσελίδες πως ο Σεμί Ερντέν θα αποχωρήσει άμεσα από τους "πράσινους". Από την πλευρά της, η Φενέρμπαχτσε γλίτωσε το "πατατράκ" απέναντι στην Μπουγιουκσεχίρ ( 76-69 ), με τον Κώστα Σλούκα να είναι πάλι εξαιρετικός.

Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις (10/2, 21:00)

Οι απουσίες ήταν πάλι αρκετές, αλλά ο Νίκολα Μιλουτίνοβ και οι υπόλοιποι διαθέσιμοι "ερυθρόλευκοι" έκαναν καλά τη δουλειά τους, για να έρθει η εύκολη εντός έδρας νίκη επί της Δόξας Λευκάδας ( 84-60 ). Οι Πειραιώτες διατηρήθηκαν στην κορυφή της Stoiximan.gr Basket League, πριν συναντήσουν τη Ζάλγκιρις. Η λιθουανική ομάδα είχε ντέρμπι στην LKL, καταφέρνοντας να πανηγυρίσει την εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Λιέτουβος Ρίτας ( 79-72) , με τους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να έχουν 47% πίσω από τη γραμμή των 6μ75.

Μπαρτσελόνα - Γαλατάσαραϊ (10/1, 22:00)

Τα προβλήματα αυξάνονται στην Μπαρτσελόνα, γιγαντώνονται κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν νιώθει πολύ άνετα πλέον. Οι "μπλαουγκράνα" υπέστησαν μια ακόμη ήττα, αυτή τη φορά στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" ( 76-68 ) από την Μπιλμπάο, που παλεύει να μπει στα playoffs. Μέσα σε όλα, ήρθε κι ο τραυματισμός του Τζάστιν Ντόλμαν να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Όσον αφορά τη Γαλατάσαραϊ, επικράτησε εντός έδρας της Τόφας ( 82-73 ), με πέντε παίκτες της να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ