ΜΠΑΣΚΕΤ

Oι 16 ομάδες της VTB United League

Oι 16 ομάδες της VTB United League

Δεκαέξι ομάδες μετρά η λίστα της VTB United League για τη σεζόν 2014-2015, σύμφωνα με το νέο φορμάτ που ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους. Χωρίς λιθουανικούς και ουκρανικούς συλλόγους η διοργάνωση.

Tο συμβούλιο της VTB United ενημέρωσε για τον νέο τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης τη σεζόν 2014-2015, που παρουσιάζει αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος θα είναι 16 στον αριθμό (πέρυσι ήταν 20) και θα καταργηθεί το σύστημα των δύο ομίλων που ίσχυε μέχρι πρότινος, με τα παιχνίδια στη regular season να διεξάγονται διπλά (εντός και εκτός έδρας).

Από τη λίστα που ακολουθεί, απουσιάζουν οι λιθουανικές αλλά και οι ουκρανικές ομάδες. Στην πρώτη περίπτωση, τη μη συμμετοχή των συλλόγων εκ Λιθουανίας υποχρεώνει η αλλαγή συστήματος του πρωταθλήματος της χώρας (LKL) που επιφέρει αύξηση των αγωνιστικών απαιτήσεων για τους παίκτες, ενώ όσον αφορά τους Ουκρανούς είναι θύματα της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τους.

Οι 16 συμμετέχουσες ομάδες είναι οι: Μινσκ (Λευκορωσία), Νίμπουργκ (Τσεχία), Κάλεβ Ταλίν (Εστονία), Αστάνα (Καζακστάν), Ρίγα (Λετονία), Μπισόν Λόιμα (Φιλανδία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Ούνιξ Καζάν (Ρωσία), Χίμκι (Ρωσία), Ζενίτ (Ρωσία), Λοβομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία), Κράσνιε Κρίλια (Ρωσία), Ενισέι (Ρωσία), Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία), Κράσνιε Όκτεμπρ (Ρωσία), Άβτοντορ (Ρωσία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ