ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι παίκτες της Euroleague που θα παίξουν στα προκριματικά

Οι παίκτες της Euroleague που θα παίξουν στα προκριματικά

Το Sport24.gr έψαξε και βρήκε τους μόλις 15 παίκτες των ομάδων της EuroLeague που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκονται προ των Πυλών. Την προσεχή Παρασκευή (24/11) θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες των "παραθύρων" που έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στο ευρωπαϊκό μπάσκετ λόγω της κόντρας της FIBA με την EuroLeague. Μία κόντρα στην οποία βρίσκονται στη μέση οι παίκτες.

Ο "πόλεμος" των δύο πλευρών έβαλε τους παίκτες των ομάδων της EuroLeague σε δύσκολη θέση, αφού κλήθηκαν να διαλέξουν ανάμεσα στον σύλλογό τους και την εθνική τους ομάδας. Οι περισσότεροι εξ αυτών αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να αφήσουν τον σύλλογό τους εν μέσω αγώνων. Υπήρχε όμως και μία μειοψηφία, η οποία αποφάσισε ότι - έστω για ένα παιχνίδι - θα ενισχύσει την εθνική του ομάδα.

15 παίκτες ήταν αυτοί που αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να εκπροσωπήσουν την χώρα τους. Τόσοι τουλάχιστον έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους, αφού υπάρχει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί σημαντικά αυτός ο αριθμός αν καταφέρουν οι Σέρβοι διεθνείς να πάρουν άδεια από τις ομάδες τους για να αγωνιστούν στον δεύτερο αγώνα της εθνικής τους ομάδας.

Όπως και να έχει πάντως, την δεδομένη στιγμή οι παίκτες που έχουν επιβεβαιώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι θα δώσουν το "παρών" σε έναν ή και τους δύο αγώνες των "παραθύρων" της FIBA είναι 15, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι 4 παίκτες του Παναθηναϊκού .

Αναλυτικά η λίστα των παικτών που έχουν επιβεβαιώσει ότι θα δώσουν το παρών στους αγώνες των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

Κροατία: Κρούνοσλαβ Σιμόν (Αναντολού Εφές) - Μόνο για το δεύτερο παιχνίδι

Λετονία: Ρόντιονς Κούρουκς (Μπαρτσελόνα) - Και για τα δύο παιχνίδια

Ισραήλ - Τζέικ Κόεν (Μακάμπι) - Και για τα δύο παιχνίδια

Ρωσία: Μιχαήλ Κουλάγκιν (ΤΣΣΚΑ), Βιτάλι Φριντζόν (ΤΣΣΚΑ), Σέμεν Αντόνοφ (ΤΣΣΚΑ), Αντρέι Ζούμπκοφ (Χίμκι) - Και για τα δύο παιχνίδια

Τουρκία: Μπιρκάν Μπατούκ (Αναντολού Εφές), Ντόγκους Μπαλμπάι (Αναντολού Εφές), Μελίχ Μαχμούτογλου (Φενέρμπαχτσε) - Και για τα δύο παιχνίδια

Ελλάδα: Ντίνος Μήτογλου (Παναθηναϊκός) για δύο παιχνίδια και Ίαν Βουγιούκας (Παναθηναϊκός), Θανάσης Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός), Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός) για το δεύτερο παιχνίδι

Βουλγαρία: Αλέξανδρος Βεζένκοφ (Μπαρτσελόνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ