ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Δύο νίκες, μία ήττα και δύο.... ρεπό ήταν ο απολογισμός που είχαν στα εγχώρια πρωταθλήματα τους οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουν αυτή την εβδομάδα ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης και η ΑΕΚ.

Νίκες σημείωσαν στα εγχώρια πρωταθλήματα τους η Γαλατάσαραϊ και η Ρόσα Ράντομ, ήττα υπέστη η Τσολνόκι, ρεπό είχαν η Ούνικς Καζάν και οι Ελιος Σανς. Διαβάστε αναλυτικά τι έκαναν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην EuroLeague και το Basketball Champions League.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού

Γαλατάσαραϊ (9/12, 20:00)

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο τουρκικό πρωτάθλημα σημείωσε την Κυριακή η Γαλατάσαραϊ, που επικράτησε της Ουσάκ Σπορτίφ με 83-73, έχοντας πρώτους σκόρερς τους Εμίρ Πρέλτζιτς (24) και Βλάντιμιρ Μίτσοβ (18). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν διανύει την καλύτερη φετινή αγωνιστική της κατάσταση, καθώς έχει κερδίσει επίσης και τα δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδια που έχει δώσει στην EuroLeague. Αξιο αναφοράς είναι ότι μεγάλο χρόνο συμμετοχής πήρε κόντρα στην Ουσάκ ένα από τα εκκολαπτόμενα ταλέντα του τουρκικού μπάσκετ, ο 20χρονος Εγκε Αράρ. Στον αντίποδα, ο Αταμάν ξεκούρασε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους Τάιους, Ντίμπλερ, Σιλμπ, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν καν οι Ντέι, Ντέντμον.

Οι πόντοι της Γαλατάσαραϊ: Πρέλτζιτς 24 (6/8τρ.), Πλάις 10, Μίτσοβ 18 (5ασ.), Αράρ 10, Κοκσάλ 3, Γκιουλέρ, Κορκμάζ 7, Σιλμπ 4, Τάιους 4, Ντίμπλερ, Τόμπσον.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Ούνικς Καζάν (9/12, 21:45)

Εβδομάδα ξεκούρασης ήταν αυτή που πέρασε για την Ούνικς Καζάν, η οποία είχε ρεπό στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της VTB League. Η ρωσική ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίγκας μαζί με την ΤΣΣΚΑ (με ρεκόρ 7-1) και στους τελευταίους δύο αγώνες της σε VTB League και EuroLeague έχει σημειώσει συνολικά 204 πόντους. Την περασμένη εβδομάδα έκανε μάλιστα ρεκόρ ομάδας σε πόντους, με τους 100 που έβαλε στη νίκη επί της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (100-79). Σε τρομερή κατάσταση είναι ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων στα τελευταία 12 παιχνίδια της EuroLeague.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Ρόσα Ράντομ (6/12, 21:00)

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται στο πολωνικό πρωτάθλημα η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ -από την οποία είχε ηττηθεί στον εναρκτήριο αγώνα του Basketball Champions League. Η Ρόσα Ράντομ σημείωσε την Κυριακή τη δεύτερη σερί νίκη της, επικρατώντας της Πόλφαρμεξ Κούτνο με 72-52. Η ομάδα του Βόιτσεκ Καμίσνκι είχε τόσο εύκολο έργο, που επτά παίκτες αγωνίστηκαν πάνω από 19 λεπτά, κάνοντας παράλληλα και την απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον “δικέφαλο”. Δεν αγωνίστηκε καν ο Τάιρον Μπράζελτον, ο καλύτερος παίκτης της Ρόσα Ράντομ.

Οι πόντοι της Ρόσα Ράντομ: Σοκολόφσκι 15, Κάλαχαν 13, Ζισκόβσκι 8, Βίτκα 6, Μπελ 4, Τζάκσον 8, Ανταμς 6, Ζεγκζούλα 3, Μπογιανόβσκι 7, Μπόναρεκ 2.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ

Τσολνόκι (7/12, 19:00)

Περισσότερες ήττες (9) από νίκες (6) έχει την αγωνιστική σεζόν που διανύουμε η Τσολνόκι. Η μεθαυριανή αντίπαλος της ΑΕΚ μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες στο Basketball Champions League, ενώ την περασμένη Παρασκευή υπέστη και την τρίτη ήττα στους τελευταίους πέντε αγώνες της στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας, όπου έχει πέσει πια στην 5η θέση. Στο τελευταίο παιχνίδι η Τσολνόκι ηττήθηκε με 85-79 από την Αλμπα, παρά τους 20 πόντους του Βόιβοντα και τους 19 του Μπάρνις. Στον αγώνα του πρώτου γύρου η ΑΕΚ είχε διαλύσει την Τσολνόκι 92-49.

Οι πόντοι της Τσολνόκι: Βόιβοντα 20 (7ασ.), Κίνι 2 (7ασ.), Έιλινγκσφελντ 10, Μπάρνις 19, Ράιτ 6, Βίτμαν, Τοθ 9, Μπορίσοβ 7.

Η αντίπαλος του Αρη

Ελιος Σανς (7/12, 21:00)

Ρεπό είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο η μεθαυριανή αντίπαλος του Αρη στο Basketball Champions League. Μόνο κακό πάντως δεν πρόκειται να κάνει αυτό στους Ελιος Σανς, οι οποίοι έχουν απολογισμό 1-6 στο Basketball Champions League (έχουν νικήσει μόνο τους Μπάκεν Μπερς) και δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα Σλοβενίας, πέφτοντας έτσι στην 5η θέση της κατάταξης. Στον πρώτο γύρο ο Αρης είχε επικρατήσει μέσα στη Σλοβενία με 62-54.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ