ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Τρεις νίκες και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός που είχαν το Σαββατοκύριακο οι προσεχείς αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε EuroLeague και Basketball Champions League.

Ούτε αυτή την εβδομάδα γνώρισαν ήττα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Αναντολού Εφές, η Μπεσίκτας, οι τρεις από τις πέντε αντιπάλους των ελληνικών ομάδων τις προσεχείς ημέρες στα κύπελλα Ευρώπης. Και οι τρεις παραμένουν αήττητες στα εγχώρια πρωταθλήματα τους, σε αντίθεση με τη Βαρέζε και τη Ναχαρίγια, τις αντιπάλους του ΠΑΟΚ και του Αρη αντίστοιχα, οι οποίες δεν έχουν ξεκινήσει και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά.

Παρακάτω διαβάστε τι έκαναν αναλυτικά όλοι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων την τρέχουσα εβδομάδα σε EuroLeague και Basketball Champions League.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (3/11, EuroLeague)

Παράταση χρειάστηκε την Κυριακή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκειμένου να καταβάλει εκτός έδρας τη σθεναρή αντίσταση της Αβτοντόρ Σάρατοβ με 104-103. Ο Νικίτα Κουρμπάνοβ ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ΤΣΣΚΑ (με δύο ελεύθερες βολές 3'' πριν από τη λήξη της αναμέτρησης), ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς φλέρταρε με το τριπλ-νταμπλ αλλά είχε και 1/15 τρίποντα! Η ΤΣΣΚΑ παρέμεινε πάντως αήττητη στη VTB League (3-0), ενώ είναι και μία από τις δύο αήττητες ομάδες (μαζί με τη Φενέρμπαχτσε) στην EuroLeague.

Οι πόντοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Χίγκινς 15, Κουρμπάνοβ 13 (8ρ.), Τζάκσον 7, Ογκαστιν 4, Βοροντσέβιτς 4, Τεόντοσιτς 22 (11ρ., 8ασ.), Χάινς 11 (12ρ.), Αντόνοβ 8, Ντ. Κουλάγκιν 12, Φριτζόν 5, Χριάπα 3.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού

Αναντολού Εφές (4/11, EuroLeague)

Αήττητη παρέμεινε και αυτή την Κυριακή στο τουρκικό πρωτάθλημα η Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς νίκησε σχετικά εύκολα την Ουσάκ 86-73 και έκανε το 4-0, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γάλλος Τομά Ερτέλ ήταν ο κορυφαίος της Εφές, η οποία ακόμα δεν έχει κερδίσει αγώνα με διαφορά μικρότερη από 13 πόντους στο τουρκικό πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με την EuroLeague, όπου έχει 1-3.

Οι πόντοι της Αναντολού Εφές: Ντάνστον 10 (9ρ.), Ερτέλ 20 (11ασ.), Μπράουν 12, Χάνικατ 16, Κότον 8, Οσμαν 10, Μπαλμπάι, Κορκμάζ 8, Ομιτς, Γκεγίκ 2.

H αντίπαλος της ΑΕΚ

Μπεσίκτας (1/11, Basketball Champions League)

Αήττητη η μία, αήττητη και η άλλη! Εξι στα έξι εντός κι εκτός συνόρων μετρούν μέχρι στιγμής τόσο η ΑΕΚ, όσο και η Μπεσίκτας, προσθέτοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αυριανή αναμέτρηση τους επί τουρκικού εδάφους. Το Σάββατο η Μπεσίκτας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα ώστε να νικήσει την Γιεσιλγκιρεσούν 77-59 και να κάνει το 4 στα 4 στο τουρκικό πρωτάθλημα, έχοντας κορυφαίους τους Μάικλ Τόμπσον και Ερλ Κλαρκ. Στα ρηχά έμεινε ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού.

Οι πόντοι της Μπεσίκτας: Τόμπσον 20, Κλαρκ 18 (8ρ.), Ρολ 7 (7ασ.), Στίματς 14, Στρόμπερι 8, Γουίμς 5, Γκιουλέρ 1, Σανλί 2, Ετζέ 2, Σαμπρίλ Καρλί.

Η αντίπαλος του Αρη

Ναχαρίγια (2/11, Basketball Champions League)

Ο κατήφορος συνεχίζεται για την προσεχή αντίπαλο του Αρη. Η Ναχαρίγια υπέστη το Σάββατο την τρίτη ήττα σε τέσσερις αγώνες στο τουρκικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ με 75-67. Ο Νικ Φάουστ και ο Γιάνσι Γκέιτς ήταν οι μόνοι παίκτες που πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων από τη Ναχαρίγια, η οποία θα επιδιώξει την Τετάρτη απέναντι στον Αρη την πρώτη νίκη της στο Basketball Champions League.

Οι πόντοι της Ναχαρίγια: Μπέρκοβιτς 8, Μπράουν 9, Φάουστ 22, Γκέιτς 13 (10ρ.), Ασάντε Ασάρε 2, Νας 7, Ντάγκλας, Σκιόλντεμπραντ 3, Μπερ-Αβέν 3, Νεστερένκο.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Βαρέζε (1/11, Basketball Champions League)

Επί ένα μήνα η Βαρέζε αδυνατεί να σημειώσει διαδοχικές νίκες σε Basketball Champions League και ιταλικό πρωτάθλημα. Από την άλλη, βέβαια, ακόμα δεν έχει κάνει και συνεχόμενες ήττες... Το σίγουρο είναι ότι μόνο σε καλή κατάσταση δεν βρίσκεται. Την Κυριακή η ομάδα του Πάολο Μορέτι γνώρισε βαριά ήττα από την Πιστόια με 97-64, τη δεύτερη συνεχόμενη με περισσότερους από 30 πόντους διαφορά μέσα σε πέντε ημέρες, αφού την προηγούμενη Τρίτη είχε συντριβεί και από τη Νεπτούνας με 60-94! Αξιο αναφοράς είναι ότι στη Βαρέζε παίζει και ο 39χρονος Μάσιμο Μπουλέρι.

Οι πόντοι της Βαρέζε: Εγιένγκα 4, Καβαλιέρο 15, Μέινορ 8, Κάνγκουρ, Ανοσίκε 3, Καμπάνι 7, Τζόνσον 10, Αβράμοβιτς 7, Πελ 8 (7ρ.), Φερέρο 2, Μπουλέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ