ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Τζον Αμίτσι δείχνει το δρόμο

Ο Τζον Αμίτσι δείχνει το δρόμο

Ο Τζον Αμίτσι ήταν ένα χοντρό, σκυθρωπό παιδί που ενάντια σε όλες τις προβλέψεις, έφτασε στο ΝΒΑ. Σε video που δημιούργησε εξηγεί πως στο τέλος της ημέρας, όλα εξαρτώνται από το πόσο θες κάτι. Απολαύστε το video.

Μεγάλωσε στο Stockport της Αγγλίας και έφτασε έως το ΝΒΑ. Αναγνωρίζοντας πως στην πατρίδα του δεν γίνεται ακριβώς τεράστια παραγωγή ταλέντων, στο μπάσκετ, δημιούργησε ένα video στο οποίο εξηγεί ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αρκεί να είσαι έτοιμος να πληρώσεις το κόστος της πραγματοποίησης των ονείρων σου.

Με hashtag #paythefee, ο Βρετανός σταρ δείχνει το δρόμο.

"Κάθε εβδομάδα που περπατώ στους δρόμους βρετανικών πόλεων, σε βλέπω. Ακούω τα μεγάλα σου όνειρα και αναρωτιέμαι αν έχεις διαπιστώσει πως η διαφορά μας δεν είναι το ύψος, δεν είναι το χρώμα του δέρματος. Είναι οι δυνατότητες. Οι πνευματικές και σωματικές δυνατότητες, τις οποίες μπορείς να μάθεις. Είμαι πολύ μεγάλος σε ηλικία, για να με έχετε δει οι περισσότεροι να παίζω. Δεν έφτασα όμως, τυχαία στο ΝΒΑ. Έκανα επιλογές. Μεγάλες επιλογές.

Την επιλογή να αφήσω την Αγγλία και να προσπαθήσω να ακολουθήσω το όνειρο μου στην Αμερική. Παράλληλα με αυτές τις αποφάσεις, πήρα και χιλιάδες άλλες που κυριολεκτικά ήταν το ίδιο σημαντικές. Μικρές, της καθημερινότητας. Επιλογές όπως το να αντιμετωπίζω το φαγητό σαν να είναι το καύσιμο μου. Έτρωγα ό,τι χρειαζόταν να φάω, ώστε να γίνω καλύτερος. Όχι ό,τι ήθελα, γιατί έχει ωραία γεύση. Την επιλογή να προπονούμαι καθημερινά σε φουλ ρυθμούς. Την επιλογή να είμαι πάντα σε φόρμα. Την επιλογή να μην βγαίνω με φίλους, αλλά να κοιμάμαι όσο χρειάζεται, για να μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της επόμενης ημέρας. Οι καθημερινές επιλογές έκαναν τη διαφορά.

Ξέρω πως όταν βλέπετε τι υπάρχει εκεί έξω, την ποιότητα των προπονητών, τα στάνταρ γενικά, ίσως να αποθαρρύνεστε. Τώρα όμως, σας ζητώ να πάρετε το μέλλον σας, στα χέρια σας. Να αποφασίσετε πόσο καλοί θέλετε να είστε. Γιατί για να γίνετε καλοί, υπάρχει ένα κόστος που πρέπει να "πληρώσετε", για να γίνετε εξαιρετικοί. Πρέπει να επικεντρώνεστε στο κάθε λεπτό και να καταλαβαίνετε ότι καμία λεπτομέρεια στην προπόνηση, στην προετοιμασία, στο παιχνίδι είναι μικρό. Πρέπει να προσπαθείτε για κάθε μέρος του παιχνιδιού. Από την πάσα έως το σουτ στην εκπνοή.

Ό,τι και αν κάνετε, πρέπει να είναι σε ρυθμό αγώνα. Να μη μειώνετε την προσπάθεια. Να κάνετε τα ίδια, συνέχεια και συνέχεια, μέχρι η τελειότητα να γίνει συνήθεια.

(ακολουθούν χαρακτηριστικές φάσεις που αποδεικνύουν όσα λέει)

Ήμουν ένα χοντρό, σκυθρωπό παιδί, από μονογονεϊκή οικογένεια. Οι συμμαθητές μου και οι δάσκαλοι γελούσαν όταν τους έλεγα πως μια μέρα θα παίξω στο ΝΒΑ. Είμαι η ζωντανή απόδειξη πως οι πιο άτυχοι άνθρωποι που ζουν στις πιο δύσκολες συνθήκες, μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί. Σας έχω δει και ξέρω πως και εσείς μπορείτε να γίνεται εξαιρετικοί. Το ερώτημα είναι πόσο διατεθειμένοι είστε να πληρώσετε το κόστος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ