ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο υπέροχος Σλούκας οδήγησε την Φενέρ στη νίκη επί της Εφές

Ο υπέροχος Σλούκας οδήγησε την Φενέρ στη νίκη επί της Εφές

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Ομπράντοβιτς, κέρδισε με 88-80 την Εφές στον τουρκικό εμφύλιο της EuroLeague.

Η Φενερμπαχτσέ δεν είχε άλλα περιθώρια και ένιωθε περισσότερη πίεση από κάθε άλλη φορά. Ομως με την ώθηση των 15.000 οπαδών της και την υπέροχη εμφάνιση από τους Κώστα Σλούκα και Γιαν Βέσελι, σε συνδυασμό με την παρουσία του Μελίχ Μαχμούτογλου, βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στις νίκες. Επικράτησε με 88-80 της Εφές στον τουρκικό εμφύλιο και σταμάτησε το αρνητικό σερί των τριών ηττών στην EuroLeague.

Ο Σλούκας είχε 21 πόντους με ένα μόνο άστοχο σουτ και ήταν ο ηγέτης της Φενέρ, σε ένα ματς που η Εφές πούλησε ακριβά το... τομάρι της, αλλά τελικά κέρδισε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο.

MVP

Ο Κώστας Σλούκας ήταν υπέροχος στο πρώτο ημίχρονο και κράτησε μαζί με τον Βέσελι την Φενέρ στο παιχνίδι. Αν δεν ήταν ο Ελληνας γκαρντ ίσως το παιχνίδι να είναι πάρει άλλη τροπή, όμως ο 26χρονος έκανε το... τέλειο παιχνίδι. Είχε 13 πόντους δίχως να αστοχήσει σε σουτ, μοίρασε και δύο ασίστ. Ηταν εξίσου καλός και στο τέλος της αναμέτρησης και η συνολική του συγκομιδή ήταν 21 πόντοι με 6/6 βολές, 3/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα, έδωσε 4 ασίστ και είχε 25 στην αξιολόγηση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Γιαν Βέσελι έκανε άλλη μια σπουδαία εμφάνιση και μαζί με τον Κώστα Σλούκα οδήγησαν την Φενέρ στη μεγάλη νίκη επί της Εφές. Είχε 20 πόντους με 6/10 βολές, 7/8 δίποντα, πήρε 6 ριμπάουντ, έδωσε 5 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και 1 τάπα. Με 23 στην αξιολόγηση διεκδίκησε και τον τίτλο του πολυτιμότερου, αλλά τον έχασε από τον Σλούκα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Μελίχ Μαχμούτογλου μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε αυτό που χρειαζόταν η Φενέρ για να φτάσει στη νίκη. Ο Ντίξον και ο Νάναλι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν και χρειάστηκε να μπει ο Τούρκος, προκειμένου να δώσει το κάτι παραπάνω. Γι αυτό και ο Ομπράντοβιτς τον άφησε 16 λεπτά στο παρκέ και δεν τον έβγαλε. Ο Μαχμούτογλου είχε 10 πόντους με 2/2 βολές, 1/1 δίποντο, 2/4 τρίποντα και το κυριότερο απ' όλα ήταν πως η δική του παρουσία έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Εφές εκμεταλλεύτηκε το άγχος και την πίεση της Φενέρ και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τον απόλυτο έλεγχο. Προηγήθηκε με 12-18 στο 18' και 17-25 στο 10', με τον Γκρέιντζερ να θυμάται τον καλό του εαυτό και να σκοράρει με κάθε τρόπο.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να συνέρχονται με τον Βέσελι και τον Σλούκα να δίνουν πολύτιμες λύσεις, μείωσαν σε 24-27 στο 14', το γήπεδο πήρε... φωτιά, αλλά η συγκεντρωμένη Εφές δεν πτοήθηκε. Ο Τόμας έκανε το 28-36 στο 15', αλλά η Φενέρ αντέδρασε εκ νέου και με τον εκπληκτικό Σλούκα έφερε το ματς στα ίσα και πέρασε μπροστά ακριβώς στο ημίχρονο με καλάθι του Βέσελι.

Η Εφές ήταν αποφασισμένη να μείνει ζωντανή ως το τέλος και στο 28' έκανε το 53-58, αλλά κάπου εκεί οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πήραν για τα καλά την κατάσταση στα χέρια τους. Η είσοδος του Μαχμούτογλου άλλαξε τη ροή του αγώνα και εκτός από πάθος, έδωσε και επιθετικές λύσεις στην Φενέρ.

Ο Τούρκος ήταν ο συμπαραστάτης που έψαχναν ο Βέσελι και ο Σλούκας, το σκορ έγινε 64-61 στο 30' και οι δευτεραθλητές Ευρώπης δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 10 (80-70), για να φτάσουμε στο τελικό 88-80 υπέρ της Φενέρ, που έδωσε τέλος στο αρνητικό της σερί.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 43-42, 64-61, 88-80

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ