ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο "χάρτης" του Basketball Champions League

Ο "χάρτης" του Basketball Champions League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η FIBA ανακοίνωσε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτοεμφανιζόμενο Basketball Champions League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ να βρίσκονται στη λίστα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Basketball Champions League ξεκίνησε την Τετάρτη (29/6), ημέρα κατά την οποία η FIBA ανακοίνωσε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στην νεοσύστατη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, η κλήρωση θα γίνει στις 21 Ιουλίου στο Μόναχο, ενώ στη μάχη για την κατάκτηση του τροπαίου θα "ριχτούν" 48 ομάδες από 31 διαφορετικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων 17 πρωταθλητές -στη χώρα τους. Οι μισές ομάδες (24) θα βρίσκονται απευθείας στη regular season, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ (8) θέσεις θα καλυφθούν μέσω προκριματικών γύρων. Τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά την απευθείας συμμετοχή στη διοργάνωση πήρε η Γαλλία (με 4 ομάδες), ενώ ακολούθησαν η Ιταλία, η Γερμανία, η Ελλάδα και η Τουρκία (με 2). Παρόντες θα είναι, επίσης, οι πρωταθλητές του Βελγίου, της Τσεχίας και του Ισραήλ.

Θυμίζουμε ότι ο Άρης και ο ΠΑΟΚ είναι οι δύο ελληνικές ομάδες που θα βρίσκονται στο Basketball Champions League, έχοντας παρουσία απευθείας στη regular season, την ώρα που δεν βρίσκεται πουθενά το όνομα της Κηφισιάς, η οποία είχε ανακοινώσει προ μηνός ότι κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη διοργάνωση.

Το Basketball Champions League της FIBA θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου με τα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών, ενώ η πρεμιέρα της regular season θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ

Ο "χάρτης" του Basketball Champions League

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ Α' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ

Ο "χάρτης" του Basketball Champions League

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ Β' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ

Ο "χάρτης" του Basketball Champions League
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ