ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Βελίτσκοβιτς παρέμεινε στην Παρτίζαν

Ο Βελίτσκοβιτς παρέμεινε στην Παρτίζαν

Ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Παρτίζαν. Ένας παίκτης για τον οποίο υπήρχαν υψηλές βλέψεις για το ταλέντο του, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο υψηλό επίπεδο που όλοι περίμεναν.

Ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, στα 30 του χρόνια πλέον (5/10/1986), επέστρεψε την περασμένη άνοιξη στο Βελιγράδι και στην Παρτίζαν, ύστερα από μία επταετία. Εκεί που έκανε τα πρώτα του βήματα (2004-2009), αγωνιζόμενος για μία πενταετία (2004-2009).

Το καλοκαίρι του 2009, έχοντας πραγματοποιήσει μία εξαιρετική σεζόν με την Παρτίζαν, πήρε το βραβείο του Rising Star στην Euroleague (11.7 πόντοι, 5.1 ριμπάουντ) και όλοι τον χαρακτήριζαν ως το νέο "next best thing" του σερβικού μπάσκετ. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο, πήρε μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης, όντας επιλογή του τότε προπονητή της "Βασίλισσας", Ετόρε Μεσίνα. Δεν κατάφερε όμως να διακριθεί, καθώς με εξαίρεση την καλή πρώτου του σεζόν, στην συνέχεια η απόδοση του έπεσε, έχοντας ταλαιπωρηθεί και με αρκετούς τραυματισμούς.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε για για τρία χρόνια (2009-2012), ενώ ακολούθως πήγα να δοκιμάσει την τύχη του στην Μπάμπεργκ (2013-2014). To 2014, όπως και το 2013, έκανε ένα μικρό πέρασμα από την Μέγκα Βιζούρα, ενώ την τελευταία διετία ήταν μέλος της Τραμπζονσπόρ, αγωνιζόμενος στο τουρκικό πρωτάθλημα. Η Παρτίζαν, αφού τον επανέφερε στο ρόστερ της τον περασμένο Μάρτη, αποφάσισε να του ανανεώσει το συμβόλαιο και με την ομάδα του θα αγωνιστεί τόσο στην Αδριατική Λίγκα, όσο και στο Champions League της FIBA.

Στο παρελθόν ήταν και διεθνής με την εθνική ομάδα της Σερβίας, κατακτώντας μαζί της το ασημένιο μετάλλιο, στο Eurobasket του 2009 στα γήπεδα της Πολωνίας. Η αγωνιστική του πτώση στην συνέχεια, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την θέση του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Με την Παρτίζαν ανανέωσε το συμβόλαιο του για ακόμη μία σεζόν, γεγονός το οποίο και επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ