ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Πάσπαλι μίλησε ανοιχτά για το εγκεφαλικό που υπέστη

Ο Πάσπαλι μίλησε ανοιχτά για το εγκεφαλικό που υπέστη

Περίπου 2 μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο Ζάρκο Πάσπαλι μίλησε σε μέσο της Σερβίας, ξεκαθάρισε ότι πλέον είναι καλά στην υγεία του και αναφέρθηκε στα προβλήματα του σερβικού μπάσκετ.

Πριν από σχεδόν 2 μήνες ο Ζάρκο Πάσπαλι τρόμαξε όλο τον κόσμο όταν έγινε γνωστό ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο . Πλέον ωστόσο ο παλαίμαχος φόργουορντ είναι καλά στην υγεία του και φρόντισε να το ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του σε μέσο της Σερβίας, όπου μίλησε για πολλά ακόμα θέματα.

" Τώρα είμαι καλά. Δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο πριν από περίπου 1-1,5 μήνα. Ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία, αλλά είμαι πολύ καλύτερα τώρα αν κρίνω από το πώς μιλάω, αφού η ομιλία μου δεν βρισκόταν σε τόσο καλό επίπεδο. Δεν λέω ότι είμαι στην καλύτερή μου κατάσταση, αλλά σίγουρα είμαι καλύτερα. Όλα τελείωσαν και αισθάνομαι τυχερός. Από εκείνη τη στιγμή φοβάμαι περισσότερο κυρίως για τους ανθρώπους γύρω μου" δήλωσε αρχικά ο Πάσπαλι, ο οποίος την δεκαετία του 90' αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Άρη.

Αφού ξεκαθάρισε λοιπόν ότι είναι καλά, ακολούθως ο θρύλος του σερβικού μπάσκετ αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα. Όπως το γιατί αποφάσισε να απομακρυνθεί από το μπάσκετ μετά το τέλος της καριέρας του: " Όταν αποσύρθηκα δεν ήθελα να ασχοληθώ από άλλο πόστο, επειδή κάποια πράγματα δε με ενδιέφεραν. Ακόμα πιστεύω ότι οι αθλητές πρέπει να ασχολούνται με το άθλημα και όχι με κάτι άλλο. Όλα τελειώνουν για εμάς τους αθλητές. Αποφάσισα να μείνω στο περιθώριο. Άνθρωποι όπως εγώ έχουν δύο μυαλά και κάνουν πράγματα που στον υπόλοιπο κόσμο δεν φαίνονται λογικά". Όσο για τον λόγο που δεν ασχολήθηκε με την προπονητική όπως ο Ομπράντοβιτς; " Ήταν επιλογή μου. Δεν μπορούσα να το κάνω, επειδή ακόμα και σήμερα σκέφτομαι σαν παίκτης. Απλώς δε με "τράβηξε" η προπονητική".

Ο Πάσπαλι φρόντισε να βάλει μάλιστα στην συνέχεια τα πράγματα σε μία ρεαλιστική βάση σχετικά με το αν η Ενωμένη Γιουγκοσλαβία ή η Σερβία (στην οποία είχε επιβληθεί εμπάργκο) θα μπορούσε να κερδίσει την "Dream Team" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992: " Δε νομίζω, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η πραγματική ερώτηση. Αυτό που χάσαμε τότε ήταν μία συνέχεια τριών-τεσσάρων χρόνων, όπου ήμασταν η καλύτερη γενιά στην Ευρώπη. Το 1989 ξεκινήσαμε να παίζουμε στο ΝΒΑ και πιθανότατα θα είχαμε παίξει κόντρα σε αυτούς τους παίκτες για μερικά χρόνια. Όπως και να έχει, είναι θλιβερό επειδή μας πήραν κάτι που μας ανήκε. Νομίζω ότι υποστήκαμε αδικία, αλλά μπορέσαμε αργότερα να εξιλεωθούμε για αυτό και γίναμε ήρωες για την χώρα".

Στο τέλος έκανε και μία ευχή για το 2018. Και όσο... παραδοσιακή και "κλισέ" και αν ακούστηκε ήταν πέρα για πέρα αληθινή: " Μόνο υγεία και λιγότερους πονοκεφάλους για τα καθημερινά πράγματα που πρέπει να διαχειριστεί κάθε άνθρωπος. Να είμαστε έστω λίγο καλύτερα από ότι πέρυσι".

Στο VIDEO που παρατίθεται μπορείτε να δείτε (στα σέρβικα) την συνέντευξη του παλαίμαχου φόργουορντ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ