ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μούσα υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο

Ο Μούσα υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ντζάναν Μούσα, υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με την Τσεντεβίτα μόλις μία ημέρα μετά την συμπλήρωση των 18 του χρόνων.

Όσοι ασχολούνται με τις μικρές ηλικίες Πανευρωπαϊκά ξέρουν ποιος είναι ο Ντζάναν Μούσα. Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για έναν Βόσνιο γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος θεωρείται κατά πολλούς ο δεύτερος καλύτερος 18χρονος στην Ευρώπη μετά τον Λούκα Ντόνσιτς της Ρεάλ, αλλά και ο καλύτερος σκόρερ στην ηλικία του.

Ο Μούσα λοιπόν έκλεισε πριν μερικές ημέρες τα 18 του χρόνια και η Τσεντεβίτα έκανε το αυτονόητο: Του πρόσφερε επαγγελματικό συμβόλαιο και μάλιστα τριετούς διάρκειας.

Το αν θα το εξαντλήσει βέβαια το συμβόλαιό του ο Βόσνιος γκαρντ/φόργουορντ είναι μία διαφορετική ιστορία, αφού έχει ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει να δηλώσει διαθεσιμότητα στο ντραφτ του ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2018. Μέχρι τότε βέβαια υπάρχει ακόμα πολύς καιρός, με τον Μούσα να ξέρει ότι για να προβεί σε αυτή την κίνηση θα πρέπει πρώτα να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στην ομάδα του.

Την φετινή σεζόν ο 18χρονος παίκτης της Τσεντεβίτα είχε 6.3 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 1 ασίστ μέσο όρο σε 14 λεπτά συμμετοχής στην Αδριατική Λίγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ