ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μοντεγιούνας αισθάνεται ντροπή για τα ρατσιστικά σχόλια του Βαϊνάουσκας

Ο Μοντεγιούνας αισθάνεται ντροπή για τα ρατσιστικά σχόλια του Βαϊνάουσκας

Ο Ντονάτας Μοντεγιούνας των Πέλικανς, πήρε θέση για το ρατσιστικό παραλήρημα του προέδρου της Λιέτουβος Ρίτας, τονίζοντας πως είναι εναντίον του ρατσισμού.

Ο Λιθουανός σέντερ των Νιου Ορλίνς Πέλικανς, Ντονάτας Μοντεγιούνας, πήρε θέση για το ρατιστικό παραλήρημα του προέδρου της Λιέτουβος Ρίτας, Γκεβντίβας Βαϊνάουσκας , τονίζοντας πως αισθάνεται ντροπή για τα λεγόμενα του και αναρωτιέται πως γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να διοικούν ομάδες μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, έκανε το εξής σχόλιο: "Ίσως και να μην είναι η δουλειά μας, αλλά στην πραγματικότητα είναι. Κόσμος αναφέρεται στην Λιθουανία κάνοντας για μία ρατσιστική χώρα. Αρκετοί φίλοι μου γράφουν και με ρωτάνε για αυτό. Απαντώ πως είμαι αυστηρά εναντίον του ρατσισμού και καταδικάζω αυτές τις λέξεις. Μου είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβω πως άνθρωποι σαν εκείνον (αναφέρεται στον πρόεδρο της Λιέτουβος Ρίτας, Γκ. Βαϊνάουσκας), διοικούν ομάδες μπάσκετ. Νιώθω ντροπή για τις λέξεις που είπε ο Γκεβντίβας Βαϊνάουσκας".

Υπενθυμίζεται πως ο Γκ. Βαϊνάουσκας ( ο οποίος ακολούθως ζήτησε συγνώμη) είχε κάνει το εξής ρατιστικό σχόλιο σε δηλώσεις του: "" Πάντα κρατούσαμε μία στάση ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι από δύο μαύροι παίκτες στην ίδια ομάδα. Αυτό που έγινε με τον Τόμας Πατσέσας (προπονητής) είναι ότι του αρέσει να παίζει με μαύρους -να τους ελέγχει, να τους διδάσκει- και καταλήξαμε στο σημείο να έχουμε τέσσερις παίκτες που είναι μαύροι. Ξαφνικά, δημιούργησαν κάτι, πως να το πω, σαν ένα είδος συμμορίας. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Όχι πια περισσότεροι από δύο μαύροι σε κάθε ομάδα, κι αυτό το λέω έχοντας 23 χρόνια εμπειρίας στη δουλειά. Οι ομάδες δεν θα έπρεπε να έχουν περισσότερους από δύο μαύρους. Γιατί όταν έχουν, τότε αρχίζουν τα προβλήματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ