ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κόλινς θυμήθηκε τα παλιά "μπουκέτα"

Ο Κόλινς θυμήθηκε τα παλιά "μπουκέτα"

Ο Μάρντι Κόλινς είχε τη φήμη του ευέξαπτου όταν αγωνιζόταν στο ΝΒΑ. Στα μέρη μας δεν έδειξε κάτι τέτοιο, αλλά στην Πολωνία θυμήθηκε... τα παλιά, μετά από ρατσιστικό σχόλιο αντιπάλου (video).

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Γκντίνια και την Τουρόφ έχει μόλις τελειώσει (με νίκη της πρώτης, με 86-78), όταν ένας - ένας οι παίκτες άρχισαν να δίνουν το χέρι τους, στο καθιερωμένο τελετουργικό κατά το φινάλε. Υπήρχε όμως ένας που δεν παρουσιάστηκε με πολύ ειρηνική διάθεση. Ένας παλιός γνωστός των ελληνικών γηπέδων. Ο Μάρντι Κόλινς.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν φάνηκε να "χωνεύει" την ήττα της ομάδας του, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει στον Πρζέμισλαβ Φρανσούκιεβιτς, στιγμές μετά την κόρνα της λήξης. Γι αυτό τον σώριασε στο παρκέ, με τους υπόλοιπους να προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε. Μπορεί τελικά να μην έβγαλαν συμπέρασμα, με τον ίδιο να εξηγεί πως " σε μία φάση άρχισε να με σπρώχνει και μπλέχτηκαν τα χέρια μας. Του είπα να μην με ακουμπάει, και τότε γύρισε και μου είπε "πες κάτι άλλο αράπη και πήγαινε να ζήσεις μακριά από την Πολωνία".

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του... θυμίσει μετά το τέλος του αγώνα πως δεν σηκώνει ρατσιστικά σχόλια, γιατί " του επεσήμανα πως αυτά δεν περνάνε σε μένα, για να μου απαντήσει "αράπη, δεν θα φύγεις ζωντανός από την Πολωνία".

Ο Πρζέμισλαβ Φρανσούκιεβιτς αρνήθηκε όσα του καταλόγισε ο Μάρντι Κόλινς, με τον δεύτερο να απολογείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του για την αντίδρασή του, πλην όμως να επισημαίνει πως ο αντίπαλος είχε ρατσιστική διάθεση προς το πρόσωπό του. Παρόλ' αυτά, δεν γλίτωσε την τιμωρία από τη διοργανώτρια αρχή του πολωνικού πρωταθλήματος, καθώς του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.750 ευρώ και ποινή αποκλεισμού τριών αγώνων.

Από την άλλη, ο Πρζέμισλαβ Φρανσούκιεβιτς δεν είχε κάποια επίπτωση, αφού ουδείς μπορούσε να επιβεβαιώσει όσα του καταλόγισε ο Μάρντι Κόλινς. Έτσι, γλίτωσε το πρόστιμο (3.750 ευρώ) και την τιμωρία δέκα αγωνιστικών, που προβλέπονταν σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ