ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κερεχέτα απαγορεύει στον Περάσοβιτς να κοουτσάρει την Κροατία!

Ο Κερεχέτα απαγορεύει στον Περάσοβιτς να κοουτσάρει την Κροατία!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας, πλην όμως δεν θα την κοουτσάρει στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο. Γιατί; Το απαγορεύει ο πρόεδρος της Λαμποράλ Κούτσα, Χοσεάν Κερεχέτα.

Το βράδυ της Πέμπτης (10/3) ο Ντίνο Ράτζα και ο Τόνι Κούκοτς βρέθηκαν στη Fernando Buesa Arena, με τους περισσότερους να απορούν για τον λόγο της παρουσίας τους στο γήπεδο. Εν τέλει, άπαντες έμαθαν την Παρασκευή (11/3) τον λόγο.

Οι δύο βετεράνοι και νυν στελέχοι της κροατικής ομοσπονδίας ταξίδεψαν μέχρι τη Βιτόρια με σκοπό να μιλήσουν με τον Χοσέαν Κερεχέτα για τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας θα έπρεπε θεωρητικά να κάτσει στον πάγκο της "χρβάτσκα" στο Τορίνο με σκοπό να την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κάτι που όμως δεν θα γίνει. Κι αυτό γιατί ο "ισχυρός άνδρας" της Λαμποράλ Κούτσα... το απαγορεύει!

Όπως αναφέρεται σε κροατικό δημοσίευμα, ο Χοσεάν Κερεχέτα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της παρουσίας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στην Κροατία, πλην όμως την ώρα των συζητήσεων άλλαξε άποψη. "Μας είπε με τη μία πως δεν πρόκειται να έχουμε τον προπονητή μας στο προ-ολυμπιακό τουρνουά", ανέφερε ο Ντίνο Ράτζα σε δηλώσεις του. Κι αν αναρωτιέστε πως γίνεται να του το απαγορεύσει, θα σας θυμίσουμε πως βάσει κανονισμών της ACB (ισπανικό πρωτάθλημα), ένας προπονητής συλλόγου δεν μπορεί να κάθεται ταυτόχρονα σε πάγκο εθνικής ομάδας.

Θα έπρεπε δηλαδή να τον απολύσει για όσο εξελίσσονταν οι υποχρεώσεις της Κροατίας, και εν συνεχεία να τον προσλάβει εκ νέου. Όπως θα γίνει δηλαδή με τον Φώτη Κατσικάρη και τη Μούρθια, προκειμένου ο 49χρονος προπονητής να καθοδηγήσει τη "γαλανόλευκη" σε προ-ολυμπιακό τουρνουά -και Ολυμπιακούς Αγώνες, εφόσον πάρουμε την πρόκριση.

Κι όλα αυτά έρχονται για να ενισχύσουν τις "κακές γλώσσες" σύμφωνα με τις οποίες ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς κρύφτηκε πίσω από τον Χοσεάν Κερεχέτα με σκοπό να μην επιστρέψει στον εθνικό πάγκος της Κροατίας. Γιατί όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο έμπειρος τεχνικός είναι απογοητευμένος από την περσινή του παρουσία και την κακή συνεργασία που είχε με τους περισσότερους εκ των παικτών του, στοιχεία που έφεραν την παταγώδη αποτυχία στο Eurobasket.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ