ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ο Καλάθης προετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ευρώπη"

"Ο Καλάθης προετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ευρώπη"

Ο Νικ Καλάθης δήλωσε πως προτεραιότητα του είναι να μείνει στο ΝΒΑ, ωστόσο κυκλοφορεί στην αγορά της Ευρώπης, για ποσό που δύσκολα θα βρει στις ΗΠΑ. Τι ισχύει με τον διεθνή γκαρντ; Διαβάστε.

Η ιστοσελίδα bealestreetbears.com επανέφερε στο προσκήνιο ένα θέμα που απασχολεί από την ημέρα που οι Grizzlies τέθηκαν εκτός σεζόν στο ΝΒΑ: τι θα κάνει ο Νικ Καλάθης. Για την ακρίβεια, αναφέρει ότι το Memphis είναι στο αρχικό στάδιο μιας μεταγραφικής περιόδου που αναμένεται να κρατήσει αρκετά. Όχι μόνο επειδή επίκειται το ΝΒΑ draft (έχουν το Νο25), αλλά και επειδή υπάρχουν πολλοί στο ρόστερ που μπορούν να αλλάξουν... σπίτι.

Όπως εξηγούν οι Αμερικανοί, ο Νικ Καλάθης μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο όνομα στη λίστα των free agents που έχουν οι Grizzlies, αλλά ήταν η ρεζέρβα-κλειδί της σεζόν 2014-15 και λίγο μετά την έναρξη της offseason κατέστησε σαφές πως η προτεραιότητα του είναι να μείνει στο ΝΒΑ . Ακόμα και αν δεν μείνει στο Tennessee. Για να συνεχίσει όμως, να είναι μέλος του άλλου πλανήτη, θα χρειαστεί πρόταση της τάξεως των 4.000.000 δολ. μεικτά, το χρόνο. Γιατί τέτοιες είναι οι προσφορές που έχει από την Ευρώπη.

Για την αγωνιστική περίοδο 2014-15, ο διεθνής γκαρντ πήρε το ποσό των 816.482 δολαρίων από τους Grizzlies και θεωρείται δεδομένο πως θα έλθουν καλύτερες προτάσεις. Όχι όμως, κοντά στο ποσό που μπορεί να κερδίσει στην Ευρώπη. Και σίγουρα το Memphis δεν είναι μεταξύ των οργανισμών που μπορούν να διαθέσουν περί τα 3.5 εκατ. δολ. για εκείνον.

Το βέβαιο είναι ότι έως την 1η Ιουλίου δεν μπορεί να μιλήσει με κανέναν, βάσει του κανονισμού του ΝΒΑ για τους free agents, όπως δεδομένο είναι και πως "κυκλοφορεί" στην αγορά της γηραιάς ηπείρου, με τη Φενέρμπαχτσε να τον είχε στο Νο1 της λίστας με τις προτεραιότητες για τη νέα σεζόν. Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν πως πλέον δεν είναι εκεί ( προτεραιότητα είναι ο Μαρσελίνιο Χουέρτας ), καθώς η μάχη έχει κερδηθεί από άλλη ομάδα που όπως όλα δείχνουν είναι ο Παναθηναϊκός. Πράγμα που επιβεβαιώνουν σήμερα (13/6) και πηγές από την Τουρκία! Το tweet που ακολουθεί, αναφέρει πως "η προτεραιότητα της Φενέρ, για τη θέση "1", ο Νικ Καλάθης, έρχεται στην Ευρώπη, αλλά για τον Παναθηναϊκό" και ακολουθεί άλλο "τιτίβισμα" που θέλει τους "πράσινους" να 'χουν δώσει 2 εκατ. ευρώ (το χρόνο) στον διεθνή γκαρντ.

Στη διαδικασία διεκδίκησης του μπήκε και η ΤΣΣΚΑ, αλλά δεν επέμεινε -ή τουλάχιστον δεν έχει εκφραστεί τελευταία κατά τρόπο που να αποδεικνύει πως τον διεκδικεί ακόμα, γιατί για να γίνει αυτό θα πρέπει να διαγραφεί κάποιος από τη λίστα της με τους πόιντ γκαρντ. Εάν ωστόσο, φύγει ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Καλάθης θα γίνει ανάγκη. Για να μείνει ελεύθερος από το ΝΒΑ, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία, με την οποία θα ασχοληθούμε μετά την 1η Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ