ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γκριρ έγραψε τον επίλογο της καριέρας του

Ο Γκριρ έγραψε τον επίλογο της καριέρας του

Ο Λιν Γκριρ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δράση, μετά από δεκατρία (13) χρόνια επαγγελματικής καριέρας στην Ευρώπη και το ΝΒΑ. Το Sport24.gr θυμάται τις καλύτερες στιγμές του αριστερόχειρα γκαρντ (pics & vids).

Είναι από τις περιπτώσεις που το μπόι δεν μπορεί να καθορίσει την εξέλιξη ενός μπασκετικού ταλέντου. Βλέπετε, ο Λιν Γκριρ δεν ήταν ποτέ ο πιο ψηλός παίκτης στην ομάδα του. Δεν ήταν καν αθλητικός. Απλά είχε 1.000+1 τρόπους να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Γι αυτό κατάφερε να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, την ώρα που πέρασε μία τριετία στη χώρα μας, αγωνιζόμενος σε Νήαρ Ηστ (2002-'03) και Ολυμπιακό (2007-'09).

Με ύψος 1μ82 ο γεννημένος στις 23 Οκτωβρίου 1979 περιφερειακός είχε το μπάσκετ στο αίμα του. Ο πατέρας του, Λιν Γκριρ Σίνιορ, είχε επιλεγεί στο NBA Draft του 1973 από τους Φοίνιξ Σανς. Τα γυμνασιακά του χρόνια τα πέρασε στο Carver High School, πριν πάρει υποτροφία για το Temple, όπου έδειξε μέρος των ικανοτήτων του. Τι κι αν ήταν μικρός στο δέμας; Είχε τον τρόπο να σκοράρει 23.2 πόντους ανά παιχνίδι στην τελευταία του χρονιά στο NCAA, την ώρα που σε αγώνα με το Wisconsin πέτυχε 47 πόντους, οδηγώντας τους "Owls" στη νίκη με 70-67 -στην παράταση.

Το όνειρό του για καριέρα στο ΝΒΑ δεν έμελε να πραγματοποιηθεί σύντομα, αφού καμία ομάδα δεν εντυπωσιάστηκε από τα πεπραγμένα του, στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Δεν απογοητεύτηκε όμως, αφού μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα. Το 2002 ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό της Νήαρ Ηστ, με την οποία υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας. "Έλαμψε" με 17.1 πόντους στα 33'26'' που είχε κατά μέσο όρο, για να ξεκινήσει έκτοτε την ευρωπαϊκή του περιπλάνηση.

Θυμηθείτε τα best of του από τον Ολυμπιακό

Αγωνίστηκε κατά σειρά σε Πολωνία (Σλασκ Βρότσλαβ), Ρωσία (Ντιναμό Μόσχας) και Ιταλία (Νάπολι), πριν κάνει ένα σύντονο πέρασμα από τους Μιλγουόκι Μπακς (2006-'07), τη φανέλα των οποίων φόρεσε για 27 παιχνίδια. Τι έκανε στον "μαγικό κόσμο"; Είχε 4.1 πόντους (με 34.6% στα τρίποντα) και 1.3 ασίστ, επιδόσεις που δεν στάθηκαν ικανές να τον κρατήσουν για παραπάνω από μία σεζόν στο ΝΒΑ. Ε και; Το αντίδοτο ήξερε ποιο ήταν. Η Ελλάδα!

Ο Ολυμπιακός αποτάθηκε στον 28χρονο τότε κόμπο γκαρντ, αναζητώντας έναν σκόρερ παλαιάς κοπής. Κι ο Λιν Γκριρ δικαίωσε τους "ερυθρόλευκους" -και με το παραπάνω- με αυτά που έκανε στο παρκέ. Ήταν από τους παίκτες πάνω στους οποίους στήθηκε η ομάδα την επόμενη διετία, συμμετέχοντας με την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Final Four του 2009 (το πρώτο από τα μαζεμένα που ακολούθησαν).

Ο Γκριρ έγραψε τον επίλογο της καριέρας του
INTIME SPORTS

Το καλάθι σε περιγραφή του Παντελή Διαμαντόπουλου

Στο ΣΕΦ ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μεγάλα συμβόλαια σε Φενέρμπαχτσε (2009-'11), Αρμάνι Μιλάνο (2011) και Ούνικς Καζάν (2011-'12), πριν αρχίσει ο κατήφορος. Όχι ότι η Αζόβμας (2012-'13) και η Νταρουσάφακα (2013-'15) που ακολούθησαν ήταν αμελητέες ποσότητες, αλλά έμοιαζε σαφές πλέον πως είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Ο Γκριρ έγραψε τον επίλογο της καριέρας του
NEWSPORTS

Πρόσφατα μάλιστα επέστρεψε στην Ελλάδα για να δει από κοντά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, μιλώντας παράλληλα για την παρουσία του στο λιμάνι. " Ήταν σπουδαίο. Ήταν σα να κέρδισα εγώ. Ένα μέρος του εαυτού μου", είχε δηλώσε χαρακτηριστικά τον περασμένο Ιανουάριο. Ποιος ξέρει; Μπορεί κάποια στιγμή να επιστρέψει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ