ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γκάμπριτζ "έσπασε" το... εμπάργκο

Ο Γκάμπριτζ "έσπασε" το... εμπάργκο

Ο Τόμισλαβ Γκάμπριτς θα γίνει ο πρώτος Κροάτης που θα αγωνιστεί σε ομάδα της Σερβίας έπειτα από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας

Η Μέταλατς Βάλιεβο απέκτησε με μεταγραφή τον Τόμισλαβ Γκάμπριτς. Φαινομενικά σε αυτή την πρόταση δεν υπάρχει κάποια συγκλονιστική είδηση, όμως τα πράγματα δεν έχουν έτσι, αντιθέτως, αποτελεί είδηση σε όλη την Ευρώπη. Γιατί; Μα γιατί η Μέταλατς είναι σέρβικος σύλλογος και ο Γκάμπριτς είναι Κροάτης.

Μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας οι σχέσεις Σερβίας και Κροατίας είναι αρκετά ψυχρές με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι πολλές... επαφές. Όπως είναι φυσικό αυτή η έχθρα είχε μεταφερθεί και στο μπάσκετ, όμως όλα αυτά φαίνεται πως φτάνουν στο τέλος τους. Η Μέταλατς Βάλιεβο αποφάσισε να εντάξει στο δυναμικό της τον 19χρονο φόργουορντ, Τόμισλαβ Γκάμπριτς, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος Κροάτης που θα αγωνιστεί σε σερβική ομάδα έπειτα από 20 χρόνια! Το μόνο που απομένει είναι να δούμε πως θα υποδεχτούν τον πρώην παίκτη της Τσιμπόνα οι φίλαθλοι των αντιπάλων αλλά και της... ομάδας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ