ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε πάρτι στο Βελιγράδι με την Αρμάνι

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε πάρτι στο Βελιγράδι με την Αρμάνι

Ο Ερυθρός Αστέρας, αφού ξεπέρασε το κακό ξεκίνημα, ακολούθως έκανε... πάρτι στο Βελιγράδι, νικώντας σχετικά εύκολα την Αρμάνι Μιλάνο με σκορ 83-70. Εκπληκτικός ο Σιμόνοβιτς με 23 πόντους.

Ο Ερυθρός Αστέρας, αφού ξεπέρασε το κακό ξεκίνημα στην πρώτη περίοδο (14-19), ακολούθως κυριάρχησε στην αναμέτρηση και έκανε... πάρτι στο Βελιγράδι, νικώντας σχετικά εύκολα την Αρμάνι Μιλάνο με σκορ 83-70. Οι Σέρβοι έχουν πλέον ρεκόρ 4-4, όπως και οι Ιταλοί. Καταπληκτική εμφάνιση από τον Μάρκο Σιμόνοβιτς, ο οποίος ήταν ασταμάτητος, μετρώντας 23 πόντους.

Ο MVP

Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα και ήταν αναμφισβήτητα ο MVP της αναμέτρησης. Σε 24 λεπτά συμμετοχής, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 23 πόντους, έχοντας πάρει "φωτιά" από την περιφέρεια με 5/9 τρίποντα. Παράλληλα, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Ο Ερυθρός Αστέρας κυριάρχησε στην αναμέτρηση από την δεύτερη περίοδο έως και το τέλος της αναμέτρησης, με τους Σέρβους στην τέταρτη περίοδο να κάνουν... πάρτι, εκτοξεύοντας το προβάδισμα τους στο +16 (72-56) στο 36' με καλάθι του Γουόλτερς. Ήταν και το σημείο στο οποίο οι Ιταλοί αποδέχτηκαν την ήττα τους, με το παιχνίδι ακολούθως να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο αριθμός του αγώνα

Τα 5/9 τρίποντα που σημείωσε στην αναμέτρηση ο Μάρκο Γκούντουριτς. Ο 21χρονος Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ, είχε πάρει... φωτιά από την περιφέρεια, βρίσκοντας τρομερό ρυθμό πίσω από τα 6.75 μέτρα.

Το ματς

Ο Κούζμιτς με προσωπική ενέργεια έκανε το σκορ 10-4 στο 6', αλλά ακολούθως το Μιλάνο αντέδρασε, φέρνοντας το σκορ στα ίσα (10-10) με τον Ντράγκιτς. Ο Χίκμαν έφερε τους Ιταλούς στο +4 (12-16), με την πρώτη περίοδο να βρίσκει τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με σκορ 14-19.

Στη δεύτερη περίοδο οι Σέρβοι ανέβασαν "στροφές" κι έκαναν την ανατροπή, παίρνοντας τον έλεγχο του ματς, έχοντας για μπροστάρηδες τους Σιμόνοβιτς και Ουόλτερς στην επίθεση. Στο ημίχρονο ήταν ήδη μπροστά με 37-32, στο 30’ ξέφυγαν με 54-46 και διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι και το φινάλε, μια και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλες δυνάμεις για να αντιδράσουν.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 37-32, 54-46, 83-70

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ