ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο "αποτυχημένος" οδήγησε την Ισπανία στην κορυφή της Ευρώπης

Ο "αποτυχημένος" οδήγησε την Ισπανία στην κορυφή της Ευρώπης

Μετά από αναμονή πέντε ετών, η Ισπανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών Α' Κατηγορίας που διεξήχθη στο Ελσίνκι. Εύκολο έργο στον τελικό για τους παίκτες του Χουάν Αντόνιο Ορένγκα, απέναντι στη Λιθουανία (68-55).

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε στην αναμέτρηση με τη Λιθουανία, στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Νέων Ανδρών του Ελσίνκι. Η "φούρια ρόχα" επικράτησε της "λιέτουβα" στον αγώνα που έκρινε το χρυσό μετάλλιο (68-55), επιστρέφοντας στον θρόνο του Πρωταθλητή Ευρώπης μετά από αναμονή πέντε ετών.

Με τον Μαρκ Γκαρσία (21π.) να ηγείται και τους Φρανσίσκο Αλόνσο (11π., 6ριμπ., 5ασ.) και Ραμόν Βίλα (18π., 14ριμπ.) να ακολουθούν, η Ισπανία έκανε το χρέος της, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο Νέων Ανδρών για πρώτη φορά μετά το 2011. Ποιος οδήγησε τη "φούρια ρόχα" στην επιτυχία; Ο "αποτυχημένος" προπονητής των Ανδρών, Χουάν Αντόνιο Ορένγκα!

Ο προπονητής που αποχώρησε άρον άρον από τον πάγκο των "μεγάλων" μετά την παταγώδη αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας είναι ο άνθρωπος που έκανε... καλά τη δουλειά του, οδηγώντας τη "φούρια ρόχα" μέχρι το τέλος του δρόμου.

Όσον αφορά τη Λιθουανία, ο Ίγκνας Φιοντορόβας (13π.) και ο Κριστούπας Ζεμάιτις (11π.) ήταν οι μοναδικοί που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ