ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη με... 103 πόντους διαφορά οι Κροάτες

Νίκη με... 103 πόντους διαφορά οι Κροάτες

Η Κροατία νίκησε τη Μολδαβία 150-47 στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων β' κατηγορίας (VIDEO).

Η Κροατία δεν είναι ομάδα β' κατηγορίας, ακόμα και χωρίς όλα τα αστέρια (Μπέντερ, Ζίζιτς, Ζούμπατς, Σλάβιτσα, Μάζαλιν) της γεμάτης ταλέντο γενιάς του 1997. Είναι πάντως αναγκασμένη να διεκδικήσει την άνοδο της και προφανώς το έχει πάρει πολύ σοβαρά αυτό το καλοκαίρι στην Οραντέα της Ρουμανίας, την πόλη που φιλοξενεί στο Ευρωμπάσκετ U20 β' κατηγορίας.

Οι Κροάτες ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με 48,8 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο και κανένα αποτέλεσμα δεν ήταν πιο εντυπωσιακό από το χθεσινό, κόντρα στην αδύναμη Μολδαβία. Η ομάδα του Νταμίρ Ράικοβιτς δεν λυπήθηκε τους Μολδαβούς, αφού τους διέλυσε με 150-47, με το επιμέρους σκορ στη δεύτερη περίοδο να είναι 52-4 και στην τρίτη 44-11!

Η... συλλεκτική στατιστική

Το φύλλο της στατιστικής, δε, θα μπορούσε να είναι και συλλεκτικό: Η Κροατία είχε εννέα παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, σούταρε με συνολικό ποσοστό 65,7%, μάζεψε 46 ριμπάουντ παραπάνω (65-19), προκάλεσε... 40 λάθη, έκλεψε 26 φορές τη μπάλα, ενώ πέτυχε 118 από τους 150 πόντους τους μέσα από τη ρακέτα και τους 66 στον αιφνιδιασμό!

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διοργάνωσης και αύριο (21/7) διεξάγονται οι προημιτελικοί, με τα εξής ζευγάρια: Πολωνία-Μεγάλη Βρετανία, Κροατία-Γεωργία, Ρωσία-Βέλγιο και Ρουμανία-Πορτογαλία. Οι πρώτες τρεις ομάδες προβιβάζονται στην πρώτη κατηγορία της Ευρώπης σε επίπεδο Νέων.

Ιδού και το video του... ιστορικού αγώνα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ