ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέο διετές συμβόλαιο για Ζούρο στη Γεωργία

Νέο διετές συμβόλαιο για Ζούρο στη Γεωργία

Ο Ηλίας Ζούρος έδωσε την Πέμπτη (12/10) τα χέρια με την ομοσπονδία της Γεωργίας για νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με φόντο την πρόκριση της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Μπορεί η Γεωργία να μην κατάφερε να προκριθεί στους "16" του Eurobasket, χάνοντας στο "παρά ένα" την πρόκρισή της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το έργο του Ηλία Ζούρου στην ομάδα δεν εκτιμήθηκε. Γι αυτό κιόλας, η εγχώρια ομοσπονδία έσπευσε να καταθέσει πρόταση ανανέωσης στον έμπειρο τεχνικό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος στην ΕΡΤ .

Ένα μήνα μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, ήρθε το τέλος των διαπραγματεύσεων. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια στην Τιφλίδα για επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το καλοκαίρι του 2019, με φόντο την παρουσία της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας! Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας θα συνεχίσει το έργο του λοιπόν στη χώρα, δίχως όμως αυτό να σημαίνει πως θα υπάρχει αποκλειστικότητα, κι αυτό γιατί δεν του απαγορεύεται -βάσει της συμφωνίας- να προπονήσει σύλλογο στη διάρκεια αυτής της διετίας.

Το έργο του βέβαια από εδώ και πέρα θα είναι πολύ πιο δύσκολο αφού αφενός δεν θα υπάρχει ο Ζάζα Πατσούλια (σ.σ.: έχει ανακοινώσει την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα), αφετέρου τα μεγαλύτερα αστέρια της ομάδας αγωνίζονται σε συλλόγους της EuroLeague.

Η συμφωνία των δύο πλευρών αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ