ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ναι μεν, αλλά" από τις Λίγκες στη FIBA

"Ναι μεν, αλλά" από τις Λίγκες στη FIBA

Στη Γενεύη συνεχίστηκε η συζήτηση της FIBA με τις Λίγκες και τις Ομοσπονδίες σχετικά με το νέο καλεντάρι που θέλει να θεσπίσει. Σε καλό κλίμα η επαφή, αν και υπάρχουν ακόμη ζητήματα προς επίλυση.

Η νέα συνάντηση της FIBA με τις Λίγκες και τις Ομοσπονδίες της Ευρώπης δεν έβγαλε κάποια είδηση, αλλά κατέδειξε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε καλό δρόμο προκειμένου να επέλθει οριστική συμφωνία για το νέο καλεντάρι. Αυτό που προτείνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία για προκριματικούς αγώνες κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία των συνδιαλεγομένων της.

Πλην όμως, δεν σημαίνει πως υπάρχει ρήξη. Κι αυτό γιατί Λίγκες και Ομοσπονδίες είναι θετικές στο να γίνονται αγώνες προκριματικών φάσεων μεσούσης της σεζόν, αλλά όχι με τόσο συχνές διακοπές (τέσσερις στον αριθμό) όπως προτάθηκε από τη FIBA. Ο αντίλογος έκανε λόγο για δύο (ή το πολύ τρεις) διακοπές μέσα στη χρονιά, προκειμένου να μην διαταραχθεί εντελώς η διεξαγωγή των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Μέσα σε όλα βέβαια, η FIBA δήλωσε -για ακόμη μία φορά- κάθετα αντίθετη με την Euroleague, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά το χάσμα απόψεων που υπάρχει με τη Βαρκελώνη, όπως επίσης την τάση που υπάρχει για "σχίσμα" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ