ΜΠΑΣΚΕΤ

MVP της Αδριατικής Λίγκας ο Ζόριτς

MVP της Αδριατικής Λίγκας ο Ζόριτς

H κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε στην Αδριατική Λίγκα, με τον Λούκα Ζόριτς της Τσιμπόνα να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης. Στον Ντζάναν Μούσα κατέληξε το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη της λίγκας.

Η Τσιμπόνα ήταν τραγική φέτος, τερμαρίζοντας στην προτελευταία θέση της Αδριατικής Λίγκας με ρεκόρ 7-15. Παρόλα αυτά, είχε ένα φωτεινό σημείο: Τον Λούκα Ζόριτς, ο οποίος έκανε σεζόν καριέρας, κατακτώντας το βραβείο του Πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος!

Σίγουροα είναι οξύμωρο να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης κάποιος ο οποίος αγωνίζεται στην 2η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Το κριτήριο ωστόσο στην Αδριατική Λίγκα ήταν το ranking των παικτών, εκεί όπου ο Κροάτης σέντερ δεν είχε αντίπαλο. Την φετινή σεζόν ο Ζόριτς είχε 19.7 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.1 κοψίματα μέσο όρο με 23.2 βαθμούς ranking ανά αγώνα.

Αν πάντως το βραβείο στον Ζόριτς σηκώνει πολλή συζήτηση, το αντίστοιχο που δόθηκε στον Ντζάναν Μούσα είναι πέρα για πέρα δίκαιο. Ο 18χρονος γκαρντ/φόργουορντ αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της Λίγκας έπειτα από ψηφοφορία ανάμεσα στους προπονητές και των φιλάθλων, σε μία αναμενόμενη εξέλιξη.

Την φετινή σεζόν ο Μούσα έχει 13.6 πόντους, 3.4 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.2 κλεψίματα μέσο όρο με 15.9 βαθμούς ranking, όντας ένας εκ των καλύτερων παικτών της Τσεντεβίτα, η οποία ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο κατακτώντας την 3η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ