ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ ή Σπάχια για Μακάμπι Τελ Αβίβ

Μπλατ ή Σπάχια για Μακάμπι Τελ Αβίβ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ συνεχίζει να παλεύει για την κατάκτηση του τίτλου στο Ισραήλ, την ώρα που αναζητά άμεσα τον επόμενο τεχνικό της. Πιέζει για Ντέιβιντ Μπλατ η "ομάδα του λαού", έχοντας ως εναλλακτική λύση τον Νέβεν Σπάχια. Εμπόδιο η Χίμκι.

Μπορεί η προσπάθειά της για κατάκτηση του τίτλου στη Winners League να βρίσκεται σε εξέλιξη (σ.σ.: βρισκόμαστε στην ημιτελική φάση), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν σχεδιάζει την επόμενη μέρα της. Το κάθε άλλο, η διοίκηση της ισραηλινής ομάδας μοιάζει να ασχολείται περισσότερο με την "επόμενη μέρα" παρά με αυτά που θα γίνουν στα playoffs.

Γι αυτό, έχει προσεγγίσει τις τελευταίες ημέρες τον Ντέιβιντ Μπλατ, ενημερώνοντας την πλευρά του πως υπάρχει στο τραπέζι συμβόλαιο τριετούς διάρκειας έναντι του ποσού των 3.900.000 δολαρίων. Πλην όμως, θέλει να έχει άμεσα απάντηση προκειμένου να μην χάσει περισσότερο χρόνο και να μπορέσει να ξεκινήσει το "χτίσιμο" από την αρχή, με στόχο την επιστροφή στο Final Four της Turkish Airlines EuroLeague για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το γεγονός πως ο έμπειρος τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Νταρουσάφακα για έναν ακόμη χρόνο είναι ένα πρόβλημα, ενδεχομένως όμως όχι το πιο μικρό. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με σημερινά (9/6) δημοσιεύματα , η Χίμκι φέρεται να έχει χτυπήσει την πόρτα του, προσφέροντας επίσης πολυετές "χρυσό" συμβόλαιο. Μπορεί ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς να έχει οδηγήσει τη ρωσική ομάδα στην EuroLeague της νέας σεζόν, αλλά αυτό δεν φαίνεται πως τον καθιστά "σίγουρο", σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Από εκεί και πέρα, ως plan b έχει οριοθετηθεί η πρόσληψη του Νέβεν Σπάχια, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο ΝΒΑ ως βοηθός προπονητής στου Atlanta Hawks. Ο 54χρονος τεχνικός έχει καθίσει στο παρελθόν στον πάγκο της "ομάδας του λαού" (2006-'07), ενώ έχει εργαστεί επίσης σε Τσιμπόνα (200-'01 και 2013), Τάου (2007-'08), Βαλένθια (2008-'10) και Φενέρμπαχτσε (2010-'12).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ