ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπελάδες για Μπάουερμαν λόγω... Ιράν

Μπελάδες για Μπάουερμαν λόγω... Ιράν

Η θητεία του Ντιρκ Μπάουερμαν στον πάγκο του Ιράν ολοκληρώθηκε άδοξα, με την εγχώρια ομοσπονδία να "κυνηγάει" πλέον τον άλλοτε προπονητή της Δάφνης και του Απόλλωνα Πατρών. Επίσημη καταγγελία στη FIBA για αθέτηση των όρων του συμβολαίου.

Όταν αποφάσιζε να βάλει την υπογραφή του σε τετραετούς διάρκεια συμβόλαιο με το Ιράν, ο Ντιρκ Μπάουερμαν ήξερε πως θα "έκοβε" πολλούς από τους δεσμούς του με το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας είπε το "ναι" στην πρόταση που του κατέθεσε η ιρανική ομοσπονδία το 2015, αλλά μόλις ένα χρόνο αργότερα αποχώρησε κακήν κακώς από τη θέση του.

Όπως εξήγησε σε επιστολή του προς την ομοσπονδία, η αποχώρησή του οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας που του υπαγορεύουν την επιστροφή στη Γερμανία. Κι αν στην αρχή, το θέμα έδειξε να βρίσκεται στο συρτάρι, η πρόσληψή του από τη Βουρζμπουργκ λίγες ημέρες αργότερα έφερε τα πάνω κάτω.

Για αρχή, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ιρανικής ομοσπονδίας, η οποία προέβη σε επίσημη καταγγελία στη FIBA, ζητώντας την τιμωρία του. Το θέμα εξετάζουν ήδη οι αρμόδιες επιτροπές της FIBA, οι οποίες θα αποφανθούν για το αν η αποχώρηση του Ντιρκ Μπάουερμαν ήταν νόμιμη, ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ