ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαλντούτσι: "Παγκόσμιο χωρίς τον καλύτερο παίκτη"

Μπαλντούτσι: "Παγκόσμιο χωρίς τον καλύτερο παίκτη"

Ο Ντράγκαν Μπέντερ δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Εφήβων επειδή φοράει λάθος παπούτσια. Ο ατζέντης του 18χρονου φόργουορντ, Μαουρίτσιο Μπαλντούτσι, μίλησε στο Sport24.gr για το περιστατικό που έχει αναστατώσει την Κροατία.

Αν ψάχνετε αφορμές για να δείτε τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Εφήβων, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Κρήτη, έχουμε να σας παραθέσουμε ουκ ολίγες. Πρώτη και καλύτερη, η Εθνική ομάδα που θα παλέψει για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Από εκεί και πέρα, δεν είναι λίγα τα ταλεντάκια που αξίζουν της προσοχής μας , γιατί είναι δεδομένο πως τα επόμενα χρόνια θα αποτελούν την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ένας εξ όσων αξίζει να προσέξετε είναι ο Ντράγκαν Μπέντερ. Διόρθωση: θα άξιζε να προσέξετε, γιατί ως γνωστόν ο 18χρονος φόργουορντ δεν πρόκειται εν τέλει να αγωνιστεί στη διοργάνωση . Αιτία αποτέλεσε η συμφωνία που έχει υπογράψει με την Adidas, την ώρα που η κροατική ομοσπονδία έχει συμβόλαιο με την Jordan Brand. Κάπου εκεί προέκυψε το πρόβλημα σχετικά με τα... παπούτσια που πρέπει να φοράει στα παιχνίδια της "χρβάτσκα" , αφού απαγορεύεται να μην χρησιμοποιεί τα προϊόντα της εταιρείας που έχει αναλάβει το ντύσιμο της Κροατίας.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον ατζέντη του νεαρού, Μαουρίτσιο Μπαλντούτσι, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσει τα παιχνίδια του Παγκοσμίου. Προσδοκούσε να δει και τον Ντράγκαν Μπέντερ, αλλά η απόφαση της κροατικής ομοσπονδίας άλλαξε τα σχέδιά του. Γι αυτό " θα φύγει αύριο από την Ελλάδα, με προορισμό την Κροατία. Δεν υπάρχει άλλωστε λόγος να βρίσκεται εδώ. Τι να κάνει στην Κρήτη από τη στιγμή που δεν μπορεί να παίξει;", ήταν η πρώτη ατάκα που είπε ο εκπρόσωπος του φόργουορντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Γιατί όμως έπρεπε να φτάσουμε στο... παρά ένα για να αποφασιστεί τι θα γίνει; Η απάντηση έχει να κάνει με το γεγονός πως " εμείς είχαμε ενημερώσει την ομοσπονδία με επίσημο έγγραφο από τις 18 Ιουνίου, αλλά ουδέποτε πήραμε απάντηση. Δηλαδή τι έπρεπε να γίνει; Κάναμε αυτό που έπρεπε από την πλευρά μας, για να γνωρίζουμε, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει για το τι και πως".

Πρόδηλο είναι πως οι φετινές εξελίξεις επηρεάζουν άρδην το μέλλον του 18χρονου στην εθνική ομάδα της Κροατίας. Ειδικά από τη στιγμή που το τρέχον συμβόλαιο με την Adidas δεν λήγει σύντομα. Ο Μαουρίτσιο Μπαλντούτσι σχολίασε πως " φυσικά θα επηρεάσει. Ο Ντράγκαν έχει συμβόλαιο με την Adidas, το οποίο προφανώς δεν είναι διατεθειμένος να "σπάσει". Είναι θέμα της ομοσπονδίας πλέον. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες δε νομίζω να αλλάξει κάτι".

Για να συνεχίσει λέγοντας πως " όλα είναι ξεκάθαρα. Είναι πολύ απλά τα δεδομένα, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η κροατική ομοσπονδία πήρε την απόφασή της. Από την πλευρά του ο Ντράγκαν θα συνεχίσει την καριέρα του. Είναι ο καλύτερος παίκτης σε αυτό το Παγκόσμιο και κάποιοι δεν του επέτρεψαν να το δείξει στο παρκέ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ